PGD Savci opravili 70. občni zbor

V letu 2017 bo glavna naloga zbiranje denarja za novo vozilo, ki bo društvo stalo dobrih 207 tisoč evrov

Ivan Trunk, ponedeljek, 30. januar 2017 ob 19:41
70. občni zbor PGD Savci

70. občni zbor PGD Savci

V soboto, 28. januarja, je v gasilskem domu v Savcih potekal že 70. občni zbor PGD Savci. PGD Savci so član Gasilske Zveze (GZ) Sveti Tomaž in njihov požarni rajon pokriva naslednje vasi: Savci, Bratonečice, Sejance, del vasi Rakovci in del vasi Rucmanci.

Zbrane je najprej pozdravil predsednik Igor Majcen, nato je sledila izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Anton Munda. Sledila so poročila: predsednika, poveljnika, blagajničarke, predsednika nadzorne komisije in vodje mladine. V poročilu predsednika je razvidno, da so bili v letu 2016 zelo delovni. Nadaljevali so z gradbenimi deli pri obnovi gasilskega doma, predvsem v mansardi, kjer so postavili mavčno-kartonske predelne stene in na njih vstavili elektroinštalacije. Na novo so z elektroinštalacijami in razsvetljavo opremili stolp in vgradili nova vrata.

V letu 2016 so člani društva dali največji poudarek na nabavi novega gasilskega vozila GVC 16/25, ki bo društvo stalo 207.500 evrov in bi ga v društvo pripeljali leta 2018. V letu 2017 bo glavna naloga zbiranje denarja za novo vozilo. Člani se bodo obrnili na vsa gospodinjstva v občini Sveti Tomaž in jih zaprosili za kakšen prispevek, saj je vozilo namenjeno vsem občanom in se jim že vnaprej zahvaljujejo za vso pomoč. V letu 2017 organizirajo proslavo ob 70. letnici PGD Savci, ki bo potekala 8. julija 2017 in pozneje veliko vrtno veselico z ansamblom Trubadurji.

Iz poročila poveljnika je razvidno, da so v letu 2016 imeli 4 intervencije: 2x odstranitev podrtega drevja, 1x čiščenje ceste po močnem nalivu in 1x dimniški požar. V letu 2106 so se udeležili tudi nekaj tekmovanj za gasilce: v začetku maja so se udeležili veslanja na reki Muri v Gornji Radgoni, kjer so osvojili 1. mesto, 19. junija 2. mesto za pokal PGD Koračice in 1. mesto za pokal GZ Sv. Tomaž in 25. junija 1. mesto za pokal PGD Bresnica.

Na koncu uradnega dela je bila podelitev priznanj in napredovanj ter podana beseda gostom.​​ Zbrane so pozdravili župan Mirko Cvetko, predsednik GZ Janez Obran, poveljnik GZ Albin Belšak in gostje iz drugih društev.


Več v Kultura in izobraževanje