V Ormožu pripravili sprejem za »Maestra« Marka Bezjaka

Sprejem so mu pripravili na OŠ Ormož in Gimnaziji Ormož, kjer se je Marko tudi šolal, župan pa je na občinskem sprejemu Marku podelil občinski zlati grb

Prlekija-on.net, torek, 31. januar 2017 ob 17:494
Marko Bezjak in Alojz Sok

Marko Bezjak in Alojz Sok

Marko Bezjak, član slovenske rokometne reprezentance, ki je na nedavno končanem 25. svetovnem prvenstvu osvojila bronasto medaljo, je po ponedeljkovem sprejemu celotne reprezentance v Ljubljani, bil sprejet še v domačem Ormožu, kjer so mu najprej pripravili sprejem na OŠ Ormož in Gimnaziji Ormož, kjer se je Marko tudi šolal, nato pa so mu sprejem pripravili še v beli dvorani grajske pristave v Ormožu, ki ga je pripravila Občina Ormož.

V trdnjavi na Hardeku, domači dvorani RK Jeruzalem Ormož, kjer je Marko začel svojo rokometno kariero, so se zbrali številni učenci in učenke OŠ Ormož ter dijaki in dijakinje Gimnazije Ormož. Bivši učenec in dijak šole in gimnazije je ob tem povedal, da se je lepo vrniti nazaj v telovadnico, kjer se je vse skupaj začelo. Rokometna ekipa Gimnazije Ormož, kjer je Marko prav tako igral v preteklosti, mu je ob tem podarila veliko žogo, darilo gimnazije. Ob tem sta mu čestitali ravnateljica gimnazije Blanka Erhartič ter ravnateljica osnovne šole Majda Podplatnik Kurpes, ki je Marku podarila rokometni dres, ki ga je nosil nekdaj. Ob tem je še povedala, da so neizmerno ponosni, da je bil njihov učenec in dijak sosednje gimnazije. "Ponosni pa predvsem zato, ker si celi Sloveniji in svetu pokazal, da se samo z delom, s trudom, treningi in z odrekanji dosega najboljše rezultate", je še dodala ravnateljica.

Ob koncu so vsi skupaj še zapeli ormoško rokometno himno, nakar so Marka "okupirali" vsi zbrani, katerim je razdelil avtograme in kartice s svojo podobo.

Župan Marku podelil občinski zlati grb
Preberite tudi:
Vrhunec prleške rokometne evforije
Marko se v telovadnici ni mogel prav dolgo zadržati, saj ga je čakal še sprejem v organizaciji Občine Ormož v beli dvorani grajske pristave. Tam so Marka že pred dvorano pričakali številni občani, nato pa je v dvorani potekal še krajši kulturni program. V dvorani je najprej vse nagovoril Uroš Krstič, sicer koordinator mlajših selekcij RK Jeruzalem Ormož in ki je pogovor z Markom vodil že v telovadnici. Kot je povedal Uroš, Marka naziva kot "Maestro", kar smo lahko videli tudi na SP, kako je dirigiral reprezentanci.

Marka je sprejel župan Občine Ormož Alojz Sok, ki je pozdravil "v tem trenutku najslavnejšega občana Občine Ormož", ter požel velik aplavz. Župan še je ob tem povedal, da si želi, da bo ta vzgled v Ormožu pustil posledice in da se bodo mladi nadebudneži udejstvovali v športu ter da bo Ormož še naprej v slovenskem prostoru in tudi širše prepoznan skozi rokomet. Župan je ob tej priložnosti v imenu Občine Ormož Marku podelil občinski zlati grb.

Spregovoril je tudi predsednik RK Jeruzalem Ormož Martin Hebar, ki je povedal, da so še posebej ponosni na to, da Marko ni pozabil od kod izhaja, Marko Zabavnik pa je v imenu P&F Jeruzalem Marku podaril "najboljšo penino za najboljšega rokometaša".

Na koncu se je vsem skupaj zahvalil še Marko, ki je med drugim povedal, da upa, da rokometaši z zadnjo tekmo proti Hrvaški, navijačem niso "spili" preveč živcev ter da je vesel, da je del te ekipe in da je Ormožan.

Iz tega sprejema pa se je Marko podal še na sprejem v Cvetkovce, kjer so domačini pripravili sprejem njemu in Mateju Gabru, ki ju poleg rokometa druži tudi družina, saj sta oba zeta pri Sokovih v Sodincih.

Zgodovinski uspeh slovenskega kolektivnega športa
Bronasta rokometna medalja je obenem tudi zgodovinska za samostojno Slovenijo, saj gre za prvo medaljo v članski kategoriji v kolektivnih športih na svetovnih prvenstvih. Ob tem smo lahko veseli in ponosni, da je del tega zgodovinskega dogodka tudi Prlek, ki je pri tem odigral tudi veliko vlogo.

Spodaj si lahko ogledate sprejem na Hardeku in v Ormožu.


Več v Šport