Občni zbor Turističnega društva Pütar KS Stročja vas

TD Pütar KS Stročja vas skrbi za lepšo podobo vseh vasi v skupnosti, ohranja našo kulturno dediščino, skrbi za turistične poti in organizira različne aktivnosti

Prlekija-on.net, torek, 7. februar 2017 ob 14:282
Občni zbor TD Pütar KS Stročja vas

Občni zbor TD Pütar KS Stročja vas

V soboto, 4. februarja 2017 je v popoldanskih urah v gostilni Pavličič v Pristavi potekal občni zbor Turističnega društva Pütar KS Stročja vas. Društvo šteje več kot 60 aktivnih članov, ki prihajajo iz vasi Slamnjak, Podgradje, Rinčetova Graba, Nunska Graba, Presika in Stročja vas, pa tudi sosednjih vasi Globoka in Šprinc. TD Pütar KS Stročja vas skrbi za lepšo podobo vseh vasi v skupnosti, ohranja našo kulturno dediščino, skrbi za turistične poti in organizira različne aktivnosti.

Društvo se je leta 1999 prvič predstavilo na prleškem sejmu, v register pa je bilo vpisano leta 2000, kar pomeni, da je v predlanskem letu praznovalo že kar 15 let delovanja.

Občni zbor je otvoril predsednik društva g. Boris Lebar in vse prisotne prisrčno pozdravil, predvsem pa izrazil izredno zadovoljstvo nad tako številčnim obiskom občnega zbora.

Sledila je izvolitev delovnega predsednika, katerega funkcijo je prevzel g. Srečko Mihorič. Po izvolitvi in potrditvi ostalih organov občnega zbora so sledila poročanja: najprej poročilo predsednika društva o delu društva v letu 2016, nato poročilo blagajničarke Nade Pintarič o finančnem poslovanju društva v preteklem letu in potem še poročilo nadzornega odbora, ki ga je predstavila predsednica odbora, ga. Vida Mihalič. Iz poročil je bilo razvidno, da si je društvo za leto 2016 zastavilo zelo ambiciozne cilje, ki jih je tekom leta s pomočjo zelo prizadevnih članov, veliko volje in pomoči tudi izpeljali, na kar je vsekakor lahko ponosno.

G. Lebar se je vsem za vso podporo zahvalil, nato pa predstavil še ambicioznejše načrte za tekoče leto, ki vključujejo tako samostojne aktivnosti, kot tudi sodelovanja z drugimi društvi in na drugih prireditvah. Izpostavil je pomembnost druženja in povezovanja znotraj KS in širše, z željo po še večji prisotnosti podmladka v društvu.

Po prijaznih nagovorih nekaterih gostov: ge. Barbare Kolenc iz Pomurske turistične zveze, Janka Horvata iz TD Cven, ravnateljice OŠ ge. Mateje Leskovar Polanič ter g. Vlada Križaniča iz PGD Stročja vas, je delovni predsednik s vzpodbudnimi besedami zaključil uradni del občnega zbora in vse prisotne povabil k družabnemu preostanku popoldneva.


Več v Kultura in izobraževanje