Ljutomer v letu 2017 praznuje 90. letnico pridobitve mestnih pravic

Ustvarjalci zgodb o Ljutomeru ste vabljeni k soustvarjanju Ljutomerskih zgodb za odrasle

Prlekija-on.net, sreda, 8. februar 2017 ob 10:053
Glavni trg leta 1927

Glavni trg leta 1927

Ljutomer mesto v letu 2017 praznuje 90. letnico pridobitve mestnih pravic (l. 1927) in ob tem Splošna knjižnica Ljutomer vabi vse k soustvarjanju Ljutomerskih zgodb za odrasle. V praznovanje želijo vključiti dogodke in aktivnosti z namenom, da bi o našem času ostalo dovolj kulturne dediščine in spomina vsem, ki bodo živeli za nami.

Natečaj se bo izvajal od februarja do konca junija 2017. Zgodbe lahko govorijo o mestu Ljutomer z okolico in se po vsebini dotikajo oseb, družin, obrti, hiš, družabnega, političnega, kulturnega, športnega in drugega življenja v mestu. Dotikajo se lahko imena mesta, narave, karakterjev in posebnosti prleških ljudi, njihovih navad, običajev, zanimivosti in vsega, kar imate v spominu.

Predlagajo, da ustvarjate v pesniški, literarni ali dramski obliki (največ do 16 strani, ena avtorska pola). Ustvarjajte skeče, šale, mono-komedije, drame ali v podobnih zvrsteh.

Namen ustvarjanja ljutomerskih zgodb je pripraviti nabor zgodb, ki bodo kasneje lahko izšle v knjižni obliki. Zgodb ne bodo ocenjevali, nagrajevali ali izločevali. Vsaka je dobrodošla in posebna, kot so posebna naša življenja. Poskrbeli bodo, da boste za vaše sodelovanje nagrajeni. A to naj bo presenečenje.

V knjižnici lahko poiščete knjižno ali fotografsko gradivo, da dobite navdih za zgodbe pa vas popeljejo tudi po knjižnici, muzeju in obeh galerijah Anteja Trstenjaka.

Pričakujejo vas v Splošni knjižnici Ljutomer, da skupaj poiščete zamisel za vašo najboljšo ljutomersko zgodbo. Pokličete jih lahko na 02-581-17-58.

Knjižna dela oddate do konca junija 2017 v knjižnici.
Prisrčno vabljeni k sodelovanju.


Več v Kultura in izobraževanje