Čebelarji na sejmu pri Bjelovarju

Sejem je pravi raj za čebelarje z ogromno mednarodno ponudbo in strokovnimi predavanji

Prlekija-on.net, sreda, 15. februar 2017 ob 19:14
Čebelarji na sejmu pri Bjelovarju

Čebelarji na sejmu pri Bjelovarju

V organizaciji Čebelarskega društva Ljutomer so čebelarji društva z gosti iz ČD Križevci in ČZD Maribor obiskali 13. Mednarodni sejem čebelarstva v Gudovcu pri Bjelovarju. S svojo prisotnostjo in opravo nas je spremljala tudi naša medena kraljica, Mateja Šoštarič.

Poln avtobus je že ob šesti uri iz avtobusne postaje Ljutomer krenil proti cilju. Vožnja je minila v prijetnem razpoloženju hitro, ob sladkem prigrizku, ki so ga pripravile posamezne udeleženke in ob jutranjem razkužilu. Ob prihodu na parkirišče je prijazni voznik odprl velika vrata prtljažnika, kjer je bila shranjena hrana in pijača. Kljub temu, da nismo bili lačni, so klobase, pečena piščančja bedra in svinjska rebra, teknila. Tako smo dobro podloženi skupinsko odšli na sejemski prostor, še prej pa dogovorili, kdaj se ponovno dobimo pred avtobusom, da krenemo naprej.

Sejem je pravi raj za čebelarje z ogromno mednarodno ponudbo in strokovnimi predavanji. Ob bogatih stojnicah je vladala nepopisna gneča in kar težko se je bilo prebiti do posameznega razstavno-prodajnega mesta. Iz ponudbe je bilo vidno, da se na Hrvaškem vse bolj uveljavlja čebelarstvo z nakladnimi panji. Pri nas prevladujejo znani AŽ panji. Skoraj vsak si je kaj kupil, če ne drugega, pa kak spominek. Nakupljeno smo odnesli v avtobus, kjer se je bilo možno tudi še okrepčati, saj je bilo hrane in pijače še dovolj, kar je reševalo sila skromno prehransko ponudbo na sejmu. Mnogi smo se ponovno vrnili na sejem, saj se je medtem gneča med pulti že malo zmanjšala. Nemalo pozornosti pa je na sejmišču vzbudila tudi naša medena kraljica.

Po ogledu sejma smo se odpeljali na kosilo v penzion Vitanova v Klokočovne pri Bjelovarju. Penzion je dejansko nadstandardni dom upokojencev, kjer so nam pripravili okusno kosilo. Po kosilu pa smo se kar hitro utrujeni odpravili na dolgo vožnjo proti domu. Organizatorju gre pohvala za odlično organizirano ekskurzijo za skromno plačilo.

Naj medi!

Janče Gartner


Več v Kultura in izobraževanje