Na Fašenku v Lotmerki se je predstavilo deset skupin

Komisija je na koncu izbrala zmagovalno maskoto, ki so letos bili Šalovski dimnikarji

Prlekija-on.net, nedelja, 26. februar 2017 ob 19:432
Fašenk v Lotmerki

Fašenk v Lotmerki

Na pustno nedeljo, 26. februarja, je v Ljutomeru na Glavnem trgu potekala tradicionalna pustna povorka, Fašenk v Lotmerki, ki ga organizira Turistično društvo Ljutomer. Tudi letos je veliko število obiskovalcev, ki so bili našemljeni v najrazličnejše pustne like, napolnilo trg.

V pustni povorki, ki je letos bila 27., se je predstavilo deset skupin, ki so na šaljiv način prikazale aktualno tematiko. Predstavili so se Godba na pihala KD Ivana Kaučiča Ljutomer, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, TD Cven kot cigani, TD Stara Cesta kot cestno podjetje, TKD Mak Pristava kot dimnikarji, Društvo cvenskih čehov in diklin kot ministri, Cezajovška mladina z žganjekuho, Obrški hipiji, Šalovski dimnikarji in TD Ljutomer. Vsa društva so prejela priznanja ter pijačo in krofe, ki jih je skupinam podelila predsednica TD Ljutomer Sara Karba, komisija pa je na koncu izbrala še zmagovalno maskoto. To so postali Šalovski dimnikarji, ki so prejeli tudi denarno nagrado.

Prireditev so obiskali tudi kurenti med katerimi je bil Filip Erhatič iz Osluševcev, ki se je točno pred enim letom na današnji dan, vselil v takratno hišo Big Brother.

Še pred povorko so na trgu ob glasbi rajali najmlajši maškari v družbi Fanike in Jesse.


Več v Družabno