Predstava »Kak je negda blo pozimi« tudi v Ljutomeru

Predstava, ki je pri Mali Nedelji bila že štirikrat razprodana, bo v soboto, 11. marca ob 19. uri, v Domu kulture v Ljutomeru

Prlekija-on.net, sreda, 8. marec 2017 ob 11:06
Kak je negda blo pozimi

Kak je negda blo pozimi

V soboto, 11. marca, si lahko ogledate gledališko-plesno prireditev, ki jo prirejata KD Anton Krempl in člani najmlajše sekcije društva, mladi plesalci folklorne skupine Pürga, »Kak je negda blo pozimi«. Predstava bo ob 19. uri v Domu kulture v Ljutomeru.

Predstava, katere avtor je Tadej Murkovič iz Male Nedelje, poteka v prleškem narečju. O vsebini so ustvarjalci v propagandnem gradivu zapisali: "Prite glejat, če bi radi vidli, kak je negda blo pozimi v Prlekiji, gda so deca še hodili po barbari, kak so okoli 13. decembra po hišah strašile Licije, kak se je po večerih česalo perje, pa kej vse se je hecnega poleg godilo. Toto zimsko dogajanje se godi v kmečki družini, v keri je hčerka Zalika glih godna za ženiti, to pa ovorajo tüdi okoliški čehoki."

Pri Mali Nedelji je predstava bila že štirikrat razprodana, dvorana je pokala po šivih, mnogi pa niso dobili niti stola v dvorani.

Kak je negda blo pozimi


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje