88. občni zbor PGD Mala Nedelja je potekal v novi dvorani

V novi garaži tudi novo vozilo GVM-1 Renault Trafic

Branko Košti, sobota, 11. marec 2017 ob 10:471
88. občni zbor PGD Mala Nedelja

88. občni zbor PGD Mala Nedelja

88. občni zbor PGD Mala Nedelja, kateri je potekal v soboto, 4. marca, je še en pomemben mejnik v dolgoletni zgodovini društva, saj se je odvil v novi, prostorni dvorani, katero so uredili v mansardi nad novozgrajenimi garažami. Zbora se je udeležil tudi predsednik GZ Ljutomer Andrej Rus, predstavniki sosednjih gasilskih društev in pobratenih PGD Pirniče in Paška vas ter predstavniki ostalih društev iz KS Mala Nedelja, s katerimi gasilci dobro sodelujejo in si medsebojno pomagajo.

Delovanje društva v preteklem letu je potekalo v senci znanih zapletov pri financiranju s strani občine Ljutomer, čemur se v svojem poročilu ni mogel izogniti niti predsednik David Sovec, ki je izpostavil tudi neprimeren odnos s strani občine, saj se v štiriletnem mandatu sedanjega vodstva, predstavnik občine ni udeležil še nobenega občnega zbora. Sicer pa je iz poročila razvidno, da neljubi zapleti niso bistveno vplivali na realizacijo načrtovanih aktivnosti, saj so gasilci navajeni veliko delati prostovoljno in s skromnimi finančnimi sredstvi. Tako so preteklo leto zaključili z dvema velikima delovnima zmagama: novo dvorano, katera je velika pridobitev ne samo za gasilce, ampak za celoten kraj, v novo garažo pa je meseca decembra, prvič v zgodovini društva, zapeljalo popolnoma novo gasilsko vozilo GVM-1 Renault Trafic, ki je bilo z 9.197,05 evra sofinancirano s strani občine Ljutomer.

Vsestransko pestro operativno delo v letu 2016 je predstavil poveljnik PGD Mala Nedelja Vito Matjašič. Glede intervencij je bilo leto relativno mirno, z izjemo večjega požara v Moravcih, gasili pa so še goreče zabojnike za smeti v Bodislavcih, ogenj v elektro omarici v Kuršincih, z dostavo vode pa so pomagali gasilcem PGD Stara Gora pri gašenju požara v Ženiku. Po neurju so odstranili nekaj podrtih dreves in odstranili sršenje gnezdo na podstrešju župnijske cerkve, za potrebe krajanov pa so pripeljali tudi okoli 130 m3 pitne vode. S tremi desetinami so sodelovali na sektorskem pregledu v Precetincih, na sektorski vaji PGD Precetinci, organizirali Dan odprtih vrat za krajane in predšolske otroke, v mesecu požarne varnosti pa sodelovali v evakuacijski vaji na OŠ Mala Nedelja.

V zaključnem delu zbora so bila podeljena gasilska priznanja in plakete gasilskim veteranom.


Več v Kultura in izobraževanje