V požaru nastalo za okrog milijon evrov škode

Pogorelo je celotno ostrešje in nadstropje objekta, ki se nahaja pod ostrešjem s celotno opremo

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. marec 2017 ob 15:192
Pogorelo je celotno ostrešje in nadstropje objekta

Pogorelo je celotno ostrešje in nadstropje objekta

Kot smo že poročali, so v ponedeljek, 13. marca, okoli polnoči policisti med kontrolo mesta Ljutomer opazili, da gori ostrešje razdelilne transformatorske postaje v bližini podjetja Murales. Na kraju so delavci elektra najprej odklopili elektriko, gasilci pa so požar pogasili.

Zaradi gašenja požara je bila do 2. ure zaprta Kolodvorska ulica v Ljutomeru.

Policisti in kriminalisti so z zbiranjem obvestil na kraju ugotovili, da je tuja krivda za nastali požar izključena. Požar se je iz elektro inštalacije objekta razširil na ostale prostore. Pogorelo je celotno ostrešje in nadstropje objekta, ki se nahaja pod ostrešjem s celotno opremo.

Po nestrokovni oceni je nastalo za okrog milijon evrov škode.

Na pomoč soboški gasilci z avtolestvijo
Požar, v katerem je zgorelo okrog 150 kvadratnih metrov ostrešja, so pogasili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Ljutomer, Radomerje, Spodnji Kamenščak, Gresovščak, Cven, Branoslavci, Cezanjevci in Murska Sobota, ki so morali priskočiti na pomoč, saj gasilci v Ljutomeru nimajo ustreznega vozila za posredovanje iz višine.

Ljutomerski gasilci sicer že vrsto let opozarjajo, da nujno potrebujejo opremo za reševanje z višin, a sredstev za to do sedaj ni bilo. S problematiko je seznanjeno tudi vodstvo Občine Ljutomer, ki ima za to nujno potrebno investicijo zagotovljena sredstva v proračunih za leti 2017 in 2018.

V Ljutomeru ob nesrečah na višini tako na pomoč priskočijo društva, ki posedujejo avtolestev. Pred leti so v požaru na Postružnikovi ulici posredovali radgonski gasilci.


Več v Črna kronika