PGD Precetinci letos želijo urediti gasilski dom

69. občni zbor PGD Precetinci

Ivan Trunk, ponedeljek, 13. marec 2017 ob 16:35
69. občni zbor PGD Precetinci

69. občni zbor PGD Precetinci

V soboto, 11. marca, je v gasilskem domu v Precetincih potekal 69. občni zbor PGD Precetinci. Zbrane je najprej pozdravil predsednik društva Dušan Križan, nato je sledila izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodila Irena Žinko. Sledila so poročila: predsednika, poveljnika, blagajničarke in nadzorne komisije.

Iz predsednikovega poročila za leto 2016 je razvidno, da so nabavili nove delovne obleke za celotno desetino, organizirali društveni izlet, vaški piknik in na koncu leta Božička za najmlajše, ki se ga je udeležilo 52 otrok. V letu 2017 so si zadali naslednje cilje: dokončati fasado na gasilskem domu, urediti notranjost gasilskega doma, urediti okolico gasilskega doma in nabava nekaj paradnih oblek. Poveljnik Franc Nemec je v poročilu povedal, da so bili v letu 2016 dvakrat aktivirani: požar pri gostilni Trta v Moravcih in požar na elektro omarici v Kuršincih.

Ob koncu uradnega dela je bila podelitev priznanj, značk in diplome napredovanj. Zbrane je na koncu pozdravil in nagovoril predsednik gasilske zveze Ljutomer Andrej Rus, zbrane so pozdravili še predstavniki iz drugih društev, nakar je sledila še zabava.


Več v Kultura in izobraževanje