Dve hujši prometni nesreči, v katerih je ena oseba umrla

73-letnik se je z neregistriranim osebnim avtomobilom zapeljal po nabrežini in nato v gozd, kjer se je vozilo okoli 20 m prevračalo in obstalo na strehi

Prlekija-on.net, torek, 14. marec 2017 ob 18:18
Prometna nesreča na avtocesti A1, Maribor - Šentilj, foto: Gasilska brigada Maribor

Prometna nesreča na avtocesti A1, Maribor - Šentilj, foto: Gasilska brigada Maribor

V torek, 14. marca opoldan, sta se na območju PU Maribor zgodili dve hudi prometni nesreči. Malo po 16. uri so policisti bili na telefonsko številko 113 obveščeni, da je v Frajhajmu, blizu hišne številke 98, neznanec z vozilom zapeljal po nabrežini in se telesno poškodoval.

Policisti so ugotovili, da je 73-letni domačin okoli 16. ure vozil neregistriran osebni avtomobil po lokalni makadamski cesti, po klancu navzdol, iz smeri Frajhajma v smeri Šmartnega na Pohorju. Ko je z vozilom pripeljal po klancu navzdol na križišče dovozne ceste in lokalne ceste Zgornja Polskava - Šmartno na Pohorju, z vozilom ni vozil po desni strani smernega vozišča glede na dovoljeno stran vožnje, zaradi česar je z vozilom z levo bočno stranjo trčil v ležeče deblo. Voznika je zaradi neuporabe varnostnega pasu vrglo iz vozila in je padel v globino 3,40 metra ter obležal na gozdni cesti. Vozilo je nato zapeljalo v levo, se prevrnilo po strmini in obstalo na strehi. 

V trčenju je voznik utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Policisti bodo sestavili poročilo pristojnemu tožilstvu.

Ob 14.41 pa so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na avtocesti A1, Maribor - Šentilj. Policisti postaje prometne policije so ugotovili, da je 33-letni moški, doma iz Šentilja, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v zadnji del tovornega vozila s priklopnikom, ki je pravilno stal v stoječi koloni pred cestninsko postajo Dobrenje, na voznem pasu avtoceste, iz smeri rondoja Pesnica, v smeri cestninske postaje.

Voznik tega vozila je 37-letni državljan Srbije, ki stanuje v Radovljici. Voznik osebnega avtomobila se je ob tem hudo telesno poškodoval. Voznika osebnega avtomobila so s tehničnim posegom iz vozila rešili gasilci, reševalci  pa so ga z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor. Policisti mu bodo izdali plačilni nalog.


Več v Črna kronika