39-letni motorist padel in se smrtno ponesrečil

Z motornim kolesom je trčil v travnato nabrežino stranske ceste, njega pa je vrglo v zrak

Prlekija-on.net, nedelja, 19. marec 2017 ob 16:14
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V nedeljo, 19. marca, ob 14.32 so bili na interventno telefonsko številko 113 obveščeni, da je v Lovrencu na Dravskem polju, pri odcepu za Cirkovce, padel 39-letni motorist in se smrtno ponesrečil.

Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije (PPP) Maribor. Pri ogledu so ugotovili, da je 39-letni  moški  vozil motorno kolo po regionalni cesti iz smeri Ptujske gore proti Lovrencu na Dravskem polju. Izven naselja Župečja vas je v desnem ovinku, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, zapeljal levo na nasprotni vozni pas in zatem v obcestni jarek. Tam je z motornim kolesom trčil v travnato nabrežino stranske ceste, njega pa je vrglo v zrak. Ob padcu na tla se je tako hudo poškodoval, da je na kraju umrl. V nesreči je bil udeležen sam.

Policisti bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

V letu 2017 je to četrta smrtna žrtev na cestah na območju Policijske uprave Maribor. Vse so se zgodile v zadnjih 14 dneh, od tega kar tri v tem tednu.

Razmere na cestah za motoriste so še daleč od idealnih. Spomladi je asfaltna površina namreč še vedno hladna in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Sneg in sol sta ponekod močno poškodovala ceste, zato je lahko na vozišču veliko udarnih jam, marsikje pa je ostal tudi pesek od zimskega posipa. O tem smo tudi včeraj pisali v članku Brez priprav nikar na motor!


Več v Črna kronika