PGD Pršetinci v preteklih letih obnovili gasilski dom od temeljev do strehe

79. občni zbor PGD Pršetinci

Ivan Trunk, petek, 24. marec 2017 ob 12:06
79. občni zbor PGD Pršetinci

79. občni zbor PGD Pršetinci

V soboto, 18. marca, je v gasilskem domu Pršetinci potekal 79. občni zbor domačih gasilcev. Njihov požarni rajon zavzema vasi Pršetinci, Hranjigovci, Senik in Gornji Ključarovci in so del gasilske zveze (GZ) Sveti Tomaž.

Zbrane je najprej pozdravil predsednik društva Peter Črnjavič, potem je sledila izvolitev delovnega predsedstva, ki ga je vodil Anton Brumen. Sledila so poročila predsednika, poveljnika, blagajnika, vodje žena, predstavnika mladine, predsednika nadzorne komisije in verifikacijske komisije. Predsednik je v svojem poročilo povedal, da so gasilski dom v preteklih letih obnovili od temeljev vključno z novo streho, lani so obnovili vodno zajetje pred gasilskim domom in na novo uredili in opremili sejno sobo. V društvu so zelo ponosni na gasilski podmladek, kateri radi zahajajo v gasilski dom in se udeležujejo različnih tekmovanj. Lani so na državnem tekmovanju v gasilski orientaciji, ki je potekala na Golteh osvojili 9. mesto.

V letu, ki je pred nami bodo organizirali orientacijski tek za 3 gasilske zveze, datum bo določen naknadno in njihova želja je obnova gasilske kuhinje. Poveljnik Franc Obran je v svojem poročilu povedal, da so opravili dve intervenciji in se pripravljajo za različna tekmovanja. Po prebranih poročilih je sledila podelitev priznanj in napredovanj. Tu moramo omeniti Jožeta Obrana, ki že 60 let aktivno dela v domačem društvu, veliko je pomagal tudi drugim gasilcem v gasilski zvezi.

Na koncu uradnega dela je sledila beseda gostov iz drugih društev, v imenu GZ je spregovoril Mirko Lovrec, poveljnik GZ Albin Belšak in domači župan Mirko Cvetko. Po končanem uradnem delu je bila pogostitev in zabava s skupino Trop trio.​


Več v Kultura in izobraževanje