Malonedeljski vinogradniki so ocenili vina letnika 2016

Strokovna komisija pod vodstvom mag. Toneta Vodovnika je ocenila 66 vzorcev vin

Branko Košti, petek, 24. marec 2017 ob 17:581
Ocenjevanje vin DV Mala Nedelja

Ocenjevanje vin DV Mala Nedelja

Na sedežu Društva vinogradnikov Mala Nedelja v Moravcih, so v četrtek, 23. marca, izvedli društveno ocenjevanje vin letnika 2016. Strokovna komisija pod vodstvom mag. Antona Vodovnika, je ocenila 66 vzorcev vin, povprečna ocena je bila 18,09 točk. Najvišje ocenjen je bil sivi pinot vinogradnikov Antona in Marije Ficko (18,50 točk), drugi najvišji oceni pa sta prejela renski rizling pridelovalca Damjana Vide in laški rizling iz kleti Škrget vino, katerima je komisija dodelila 18,43 točk.

Poleg mag. Vodovnika so vina ocenjevali priznani enologi Cvetka Sakelšek, Slavko Žalar, Andrej Rebernišek in Ernest Novak, ob asistiranju Vinske kraljice društva Daše Horn, za računalniško obdelavo podatkov pa je skrbel Alojz Štuhec ml.

Predsednik komisije Tone Vodovnik je ob zaključku pohvalil organizatorje za odlično organizacijo ocenjevanja in poudaril napredek v kvaliteti pridelanih vir, pri čemer so, po njegovih besedah, društva vinogradnikov odigrala odločilno vlogo na področju izobraževanja in ozaveščanja vinogradnikov, katerih končni cilj je vedno čim boljša kakovost vin.

Ocenjevanje vina - rezultati


Več v Kultura in izobraževanje