Občinska turistična zveza Ljutomer opravila prvo sejo z novim vodstvom

Društva so soglasno sprejela načrt dela OTZ za leto 2017, v katerem so si zastavili aktivno sodelovanje in promocijo turizma in občine Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 25. marec 2017 ob 09:18
1. seja OTZ Ljutomer

1. seja OTZ Ljutomer

Po občnem zboru Občinske turistične zveze (OTZ) Ljutomer v februarju, je v torek, 21. marca, potekala 1. letošnja seja upravnega in nadzornega sveta OTZ. Tokrat je društva članice OTZ za namen sestanka gostilo Turistično športno društvo Branek Branoslavci.

Občinsko turistično zvezo tvorijo turistična društva občine Ljutomer: TD Cven, TD Ljutomer, TD Mala Nedelja Radoslavci, TD Pütar KS Stročja vas, TD Stara Cesta, TD Železne Dveri Radomerje, TKD Babinci, TKD Mak Pristava in TŠD Branek Branoslavci.

Na februarskem občnem zboru so turistična društva izvolila novo vodstvo OTZ za mandat naslednjih 4 let, nova predsednica OTZ je postala Marija Gaube iz TD Stara Cesta.  Kot je že tradicija, pa se na prvi redni seji izvoli še tajnika in blagajnika OTZ. Na predlog predsednice je bila na mesto tajnika predlagana Sara Karba iz TD Ljutomer, na mesto blagajničarke pa Tanja Zanjkovič iz TKD Mak Pristava, obe sta za predlagani funkciji dobili soglasno podporo vseh prisotnih turističnih društev.

Na prvi seji OTZ so društva soglasno sprejela tudi načrt dela OTZ za leto 2017, v katerem so si zastavili aktivno sodelovanje in promocijo turizma in občine Ljutomer na prireditvah turističnih društev, občine, Pomurske turistične zveze in Turistične zveze Slovenije.

Prenovila se bo tudi celostna grafična podoba zveze ter na društvenih omrežjih in preko lokalnih medijev aktivno promovirali dogodki občinske turistične zveze in turističnih društev, obiskale se bodo nove turistične destinacije v Prlekiji in izvedla strokovna ekskurzija za turistična društva članice občinske turistične zveze.


Več v Kultura in izobraževanje