Združena zbora ob materinskem dnevu

Prijateljski skupini Večerna zarja se je pridružil Srčni zbor

Filip Matko Ficko, sobota, 25. marec 2017 ob 11:15
Združena zbora »Večerna zarja« in »Srčni zbor«

Združena zbora »Večerna zarja« in »Srčni zbor«

Ob letošnjem materinskem dnevu, 22. marca popoldne, je bil v predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, koncert združenih dveh pevskih zborov. Pevke in pevci so zapeli pod vodstvom zborovodkinje Suzane Divjak, ki sicer v tem domu starejših zaposlena kot diplomirana medicinska sestra.

DOSOR-jev mešani pevski zbor »Večerna zarja« je pravzaprav prijateljska skupina, ki se ji občasno pridružijo tudi nekateri izmed zaposlenih v tem domu starejših. Ob tokratnem koncertu pa so se jim pridružile kar pevke pevskega zbora »Srčni zbor«, zaposlene v Zdravilišču Radenci. Pevka v tem zboru, Janja Kisilak, je tokrat bila tudi povezovalka celotnega programa.

Zapele so številne ljudske pesmi, kot tudi pesmi zabavne glasbe, kjer so jim lahko poslušalke (poslušalcev je tokrat bilo nekoliko manj !) s petjem tudi pritegnile. Zborovodkinja Suzana Divjak je združena pevska zbora spremljala z igranjem na kitaro, njena hčer Melita pa z igranjem na klavir. Eno bolj zahtevnih pesmi pa sta obe imenovani zapeli tudi v duetu. Tako so na kar najlepši in kulturni način opomnili na praznik vseh mamic, med stanovalkami DOSOR-ja pa so le-te v večini.


Več v Kultura in izobraževanje