Koncert ob materinskem dnevu vokalne skupine Jua

V cerkvi Sv. Duha na Grabah v občini Središče ob Dravi, je ženska vokalna skupina Jua pripravila koncert z naslovom »Želja«

Špela Borko, torek, 28. marec 2017 ob 10:38
Koncert vokalne skupine Jua

Koncert vokalne skupine Jua

V soboto, 25. marca, je v cerkvi Sv. Duha na Grabah v občini Središče ob Dravi, ženska vokalna skupina Jua pripravila koncert z naslovom »Želja«.

Pevke so pripravile pester program. Zapele so enajst skladb različnih obdobij in žanrov. V prvi polovici je bilo moč slišati sakralno glasbo iz obdobja renesanse in baroka. Zazvenele so tudi orgle, kot spremljava dvema skladbama. Caccinijevo Ave Marijo je spremljala Aleksandra Kelemina Plemenič, Franckovo Panis Angelicus pa Helena Masten.

V drugi polovici so se predstavile s slovenskimi skladbami različnih avtorjev. Med njimi je krstno izvedbo doživela skladba Želja. Ta je nastala po želji pevk - Juik, kot se same imenujejo. Stopile so v stik z mladim, uspešnim primorskim skladateljem, Andrejem Makorjem, ki je bil pripravljen ustreči njihovi želji. Andrej Makor je prejel za svoje ustvarjanje že ogromno nagrad – bodisi kot pevec solist, bodisi kot skladatelj. Kot dober poznavalec človeškega glasu posebej uspešno ustvarja glasbo za pevske zbore. Izmed pesmi Ferija Lainščka iz zbirke Sanje so večne, ki so si jih dekleta zaželela, je Andrej Makor izbral pesem Želja, ter skomponiral skladbo.

V goste so povabile mlade talentirane hrvaške glasbenike iz Medžimurja. Borna Kosec je zaigral na klarinet, sopranistka Rebecca Posavec je zapela dve pesmi ob spremljavi Leona Kroga. Vsi obiskujejo Srednjo glasbeno šolo v Varaždinu. Rebecca se je leta 2011 predstavila na hrvaškem Supertalentu in osvojila 6. mesto.

In kdo so Jue? Jua, kar v swahili jeziku pomeni sonce, so dekleta, ki rade skupaj poustvarjajo, se družijo in si stojijo ob strani. Maja Cverlin, Helena Masten, Aleksandra Kelemina Plemenič, Sergeja Masten, Polona Kosec Krajnc, Tamara Zadravec, Vanja Erhatič In Lucija Pocrnja.

Koncert je z lepimi željami in mislimi je povezovala Zlatka Puklavec Banjanin. Župnijska cerkev je bila polna poslušalcev, ki imajo radi sonce in pesem.

Foto: Ciril Ambrož


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje