Vodilni Radgončani slavili v Gančanih

Začelo se je prvenstvo na območju MNZ Murska Sobota

Prlekija-on.net, torek, 28. marec 2017 ob 16:41

ŠNK Radgona

Nogometaši ŠNK Radgona so odlično začeli spomladanski del tekmovanja v I. MNL Murska Sobota, kjer so vodili že po prvem delu. Na gostovanju v Gančanih so namreč Radgončani, z zadetki: Denisa Kolariča, Boruta Bračiča in Miha Cvetka, 3:1 (2:0) premagali domačo ekipo Aluvar Gančani.

Tekma je bila odigrana v dokaj močnem vetru, kar pa ni motilo radgonske ekipe. Belo-plavi so povedli v 18. minuti, ko je predložek z desne strani v kazenski prostor poslal Tilen Klobasa, zaključil pa je Denis Kolarič. Ekipa je tudi po danem golu še naprej napadala in nov zadetek je prišel v 32. minuti. Akcijo je začel kapetan Tomaž Štrakl z izvajanjem avta na levi strani napada do Uroša Pörša, ki je naprej podal do Boruta Bračiča, le-ta pa je sprožil strel s 25 metrov in zabil pravi evrogol! Drugi polčas so belo-plavi še naprej napadali in večkrat prišli v priložnost, vendar so edino unovčili v 68. minuti, ko je po desni strani spet prodiral Tilen Klobasa in je pred vratarjem podal na drugo stran, kjer je žogo v mrežo poslal Miha Cvetko. Do konca tekme so še po nerodnosti v obrambi zadeli domačini in še poskušali obrniti rezultat, vendar so se na koncu vseeno morali sprijazniti s porazom.

Prvo moštvo bo naslednji konec tedna (sobota, 1.4.2017) igralo prvo spomladansko tekmo doma, in sicer na Trate ob 16.00 uri prihaja ekipa NK Šalovci.

Uvodoma je sicer slavila tudi Radenska Slatina, ki je premagala Dokležovje 5:1 (3:1), in tako ostaja na 5. mestu na lestvici. Za Radenčane so gole dosegli: Luka Madon dva ter Alen Lebar, Damir Lovrec in Martin Budja po enega.

Z zadetki Vida Benjamina Krajnca, Jureta Šadla in Uzeira Haljila, so 3:2 (1:1) tudi mladinci ŠNK Radgone, v prvem spomladanskem dvoboju premagali vrstnike Tromejnika iz Kuzme. Po lepem in sončnem vremenu na Tratah so belo-plavi hitro povedli, že v 5. minuti, ko je po akciji na levi strani napada predložek v kazenski prostor poslal Tilen Klobasa. Žoga je priletela med igralci na drugo vratnico, kjer se je sam znašel Vid Benjamin Krajnc ter z mirnim strelom prinesel domači ekipi prvo vodstvo. Gostje se niso dali in so agresivno napadali, kar se jim je obrestovalo kakih deset minut kasneje ko so po napaki v obrambi domačih izenačili. Oboji so še poskušali, vendar do polčasa se rezultat ni več spremenil. Drugi polčas se je začel podobno kot prvi, saj so radgonski belo-plavi povedli že v prvi minuti polčasa, ko je za 2:1 zadel Jure Šadl. Nasprotnik je še enkrat uspešno znižal vodstvo v 51. minuti, vendar kljub temu ni prišel do točk na gostovanju. V 55. minuti je na igrišče vstopil rojstnodnevni slavljenec Uzeir Haljil, ki je v 71. minuti zabil gol za novo zmago mladincev, ki so tako ostali na visokem 3. mestu.

Na gostovanju v Križevcih na Goričkem so slavili tudi mladinci Radenske Slatine. Za zmago 3:0 (2:0), sta gole dosegla: Marcel Mulec (dva), in Jaka Bojanič. S tem so Radenčani ostali na 5. mestu na lestvici.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport