Slavnostni koncert MePZ Štefana Kovača

Mešani pevski zbor Štefana Kovača je navdušil poslušalce s slavnostnim, 50. letnim koncertom z naslovom Pesmi brezčasnih sanj

Prlekija-on.net, nedelja, 2. april 2017 ob 18:11
50. letni koncert MePZ Štefana Kovača

50. letni koncert MePZ Štefana Kovača

Mešani pevski zbor Štefana Kovača je v petek, 31. marca, ob obeležitvi pol stoletnega neprekinjenega delovanja navdušil poslušalce s slavnostnim, 50. letnim koncertom z naslovom Pesmi brezčasnih sanj. Na koncertu, ki je bil v Gledališču park v Murski Soboti, so nastopili Stari kovači, pevke in pevci, ki so nekoč prepevali v zboru in sedanji pevci in pevke, ki nadaljujejo bogato glasbeno in pevsko tradicijo zbora pod mentorstvom zborovodje Tomija Bušinoskega.

V prvem delu koncerta je zbor občinstvo popeljal v svet uspavank, ki je ob pesmih in dramatizacijah dijakov Gimnazije Murska Sobota lahko podoživljalo najnežnejše trenutke otroštva. V nadaljevanju je zbor predstavil krstno izvedbo treh novih prekmurskih pesmi, ki jih je za častitljivo obletnico zbora napisala skladateljica Tjaša Cigut. Ni manjkalo tudi veselih in zabavnih melodij, ki so stopnjevale radostno razpoloženje pevcev in poslušalcev.

Vsem zbranim je ob jubileju spregovoril župan občine Murska Sobota, dr. Aleksander Jevšek, ki je vsem bivšim in sedanjim pevcem, pevkam in zborovodjem čestital in izrazil svoje spoštovanje, naklonjenost in podporo umetniškemu glasbenemu ustvarjanju. Pevcem in pevkam so bila podeljena bronasta, srebrna in zlata Gallusova priznanja. Besede zahvale so bile izrečene tudi vsem zborovodjem, ki so vodili zbor v polstoletni zgodovini umetniškega ustvarjanja, kot tudi vsem zunanjim sodelavcem za pomoč, sodelovanje in podporo.

Zbor bo častitljivo obletnico obeležil še s sakralnim koncertom, ki bo 11. junija v cerkvi Svetega Nikolaja v Murski Soboti ter drugimi načrtovanimi nastopi v sezoni.


Več v Kultura in izobraževanje