Na delavca se je prevrnil valjar, posredoval helikopter HNMP

Na cesti med Križevci pri Ljutomeru in Veržejem, ki jo obnavljajo, se je valjar prevrnil v obcestni jarek ter pod seboj stisnil delavca

Prlekija-on.net, četrtek, 6. april 2017 ob 15:454
Delovna nesreča na cesti Križevci - Veržej

Delovna nesreča na cesti Križevci - Veržej

V četrtek, 6. aprila, okoli 13.30, se je na cesti med Križevci pri Ljutomeru in Veržejem, ki jo obnavljajo, zgodila delovna nesreča. Delavec je z valjarjem utrjeval cestno bankino in pri tem zapeljal preveč na rob, kar je imelo za posledico, da se je z valjarjem prevrnil v obcestni jarek, valjar pa ga je pod seboj stisnil.

Pri tem so posredovali gasilci PGD Ljutomer, ki so s tehničnim posegom dvignili valjar in rešili delavca ter nudili pomoč reševalcem NMP Ljutomer, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli. Helikopter helikopterske nujne medicinske pomoči (HNMP) je huje poškodovanega delavca prepeljal v UKC Maribor. Delavcu naj bi valjar stisnil obe nogi.

Helikopter helikopterske nujne medicinske pomoči, ki v vzhodnem delu Slovenije deluje od novembra lani, je v Prlekiji posredoval drugič. Prvič je posredoval v sredini februarja v Ljutomeru, pri prevozu hudo obolele osebe v UKC Maribor.

Cesta, ki je te dni prevozna izmenično enosmarno, je v tem času bila zaprta za ves promet, helikopter je tudi pristal na cesti.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.

Morda vas zanima tudi


Več v Črna kronika

Na murskosoboški urgenci se je zgodil pretep

Na urgenco vstopili s koli, palicami za golf in kiji

četrtek, 19. september 2019 ob 22:131
Policistki PP Ptuj sta 22-letniku namerili 110 km/h v naselju

22-letnik v naselju vozil s 110 km/h

četrtek, 19. september 2019 ob 14:53