V Radencih bodo iskali Tuševo kuharsko zvezdo 2017

Tri predtekmovanja za mlade, nadarjene in inovativne kuharje, natakarje in turistične vodnike do 21 let, so že potekala v Celju, Izoli in Radovljici, tokrat pa bodo mladi kuhalnice vrteli v Radencih

Prlekija-on.net, sobota, 8. april 2017 ob 09:25
Tuševa kuharska zvezda, foto: tus.si

Tuševa kuharska zvezda, foto: tus.si

Tuš, kot slovenski trgovec želi preko različnih projektov mladim dati priložnost, da pokažejo svoj talent, ga nadgradijo in unovčijo. Med zelo iskanimi kadri se že vrsto let v sam vrh uvrščajo poklici, kot so kuhar, pomočnik kuharja, natakar, turistični tehnik. Tako so nadgradili projekt Tuševa kuharska zvezda, s katerim aktivno delujejo pri promociji omenjenih kvalificiranih poklicev in tako mlade pri kariernih odločitvah navdušujejo za gostinsko-turistične poklice.

Pri projektu Tuševa kuharska zvezda v štirih predtekmovanjih in velikem finalu iščejo najboljšega kuharja - Tuševo kuharsko zvezdo 2017. Tri predtekmovanja za mlade, nadarjene in inovativne kuharje, natakarje in turistične vodnike do 21 let, so že potekala v Celju, Izoli in Radovljici, tokrat pa bodo mladi kuhalnice vrteli v Radencih.

Zadnje predtekmovanje za Tuševo kuharsko zvezdo 2017, bo potekalo 12. aprila med 9. in 14.30 uro na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Predstavilo se bo 8 ekip iz vrst kuharjev, natakarjev in turističnih vodnikov.

Preko inovativnega projekta spodbujajo mlade, inovativne in nadarjene kuharje, natakarje in turistične tehnike ter jih predstavljajo širši javnosti in tudi bodočim delodajalcem ter kolegom iz stroke.

Člani strokovne komisije, ki bo ocenjevala dijake bodo
  • Danilo Kozar, vodja kuhinje Hotel Termal
  • Boštjan Rožanc, vodja kuhinje Hotel Radin Radenci
  • Slaviša Amidžić, član DKSS
  • Štefan Sraka, nekdanji mladinski reprezentant
  • Tomaž Vozelj, predsednik DKSS
  • Roman Tadina, F&B Terme Ptuj
  • Branko Slavinec, F&B Radenci
  • Edvard Kužner, upokojeni profesor na SŠGT Celje


Več v Kultura in izobraževanje