Omogočimo telesu tudi samozdravljenje

Predavanje DOSOR-jeve fizioterapevtke na sejmu MEDICAL

Filip Matko Ficko, sobota, 8. april 2017 ob 20:25
Predavateljica dipl. fizioterapevtka Katja Peček Poredoš

Predavateljica dipl. fizioterapevtka Katja Peček Poredoš

Kot smo na spletnih straneh »Prlekije« že poročali, v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, trdijo, da lahko zdravje krepimo s posebnimi metodami, ki temeljijo na celostnem pristopu in vključujejo prehransko svetovanje, manualne tehnike, moxa terapijo, irdološke preglede, kineziotaping ter avrikulo terapijo. Zatorej je bilo dragocene nasvete možno brezplačno dobiti in to izkoristiti na DOSOR-jevi stojnici na 2. mednarodnem sejmu sodobne medicine MEDICAL v Gornji Radgoni med 6. in 8. aprilom 2017 v hali A.

Tretji in torej zadnji dan sejma, 8. aprila, je diplomirana fizioterapevtka Katja Peček Poredoš iz DOSOR-ja ob 12. uri s predavanjem »Bolečina – velika težava sodobne družbe« na osrednjem prizorišču oziroma podiju povedala več o bolečini, zakaj nas boli, kako si lahko pomagamo in obvladamo bolečino. Po njenem ni vedno samo uradna medicina tista, ki poskrbi za odpravljanje zdravstvenih težav oziroma bolečine, pač pa je zanimiv tudi pristop manualne terapije oziroma manualnega terapevta, ki lahko deluje na vzrok za nastanek bolečine. Z izvajanjem različnih manualnih terapij pa se lahko telesu vsakega posameznika omogoči samozdravljenje.

Podrobnejše informacije je lahko vsak posameznik oziroma posameznica dobil pri posebni stojnici DOSOR-ja, kjer se je nekatere manualne tehnike tudi demonstriralo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje