Pri Sv. Juriju so zapeli in zaplesali v pomlad

Predstavile so se folklorne skupine z območja izpostave JSKD Gornja Radgona in pevci ljudskih pesmi štirih sosednjih far

Branko Košti, nedelja, 9. april 2017 ob 11:26
Zaplešimo in zapojmo v pomlad

Zaplešimo in zapojmo v pomlad

S finančno podporo občine Sv. Jurij ob Ščavnici sta Območna izpostava JSKD Gornja Radgona in KD ljudske pevke Sv. Jurij ob Ščavnici, pripravili večer ljudskih plesov in ljudskega petje pod naslovom Zaplešimo in zapojmo v pomlad.

V Kocbekovi dvorani so v soboto, 8. aprila, v okviru Območnega srečanja odraslih folklornih skupin, zaplesali folklorniki n folklornice folklornih skupin z območja OI JSKD G. Ragona. Prvi so se predstavili plesalci Folklornega društva G. Radgona, kateri so odplesali odrsko postavitev Tatjane Jakopec Kager Vsi na ples, Kulturno folklorno društvo Vrisk Apače je zaplesalo Goričke plese, avtorice odrske predstavitve Tatjane Gorjup, Splet štajerskih plesov so zaplesali plesalci folklorne skupine KD Janko Divjak iz Kapele pod vodstvom Slavice Kovačič, za domače folklornike iz Sv. Jurija pa je njihov vodja Sašo Ropoša pripravil odrsko postavitev z naslovom Biserjanski štrjok.

V drugem delu večera so zapeli ljudski pevci in pevke štirih sosednjih far, kateri se, na pobudo Ludvika Rudolfa iz Male Nedelje, srečujejo vsako leto že več kot dvajset let, vsako leto v drugi fari. V sobotnem večeru so tako obiskovalci lahko uživali ob petju pevk ljudskih pesmi Soside od Male Nedelje, katere vodi Liljana Peršak, ljudske pevke iz Juršincev so zapele pod vodstvom Frančiške Brumen, Franc PLohl je vodil Ljudske pevce iz okoliških vasi Gomile, ki delujejo v sklopu KD A. Krempl Mala Nedelja, faro Sv. Tomaž sta tokrat zastopali sestri Nedeljko, ki sta zapeli ob spremljavi harmonike, pevski del prireditve pa so zaključile domačinke iz Sv. Jurija pod vodstvom Marije Simonič. Pobudnik pevskih srečanj štirih sosednjih far, vsestranski ustvarjalec Ludvik Rudolf, se je tokrat predstavil kot pesnik in recitator svoje pesmi, posvečene materi.

Prireditev sta povezovali vodja izpostave JSKD G. Radgona Simona Pirc Katalinič in domačinka Slavica Trtstenjak.


Več v Kultura in izobraževanje