Štajerske ceste spet terjale smrtno žrtev

V trčenju osebnega avtomobila in motorista je slednji podlegel poškodbam

Prlekija-on.net, nedelja, 9. april 2017 ob 19:28
Prometna nesreča Zgornji Boč, foto: Gasilska brigada Maribor

Prometna nesreča Zgornji Boč, foto: Gasilska brigada Maribor

V nedeljo, 9. aprila, okrog 17. ure so bili policisti obveščeni o prometni nesreči na glavni cesti ob Hidroelektrarni Fala, izven naselja Zgornji Boč v občini Selnica ob Dravi. ‎V trčenju osebnega avtomobila in motorista je slednji podlegel poškodbam.

Kraj prometne nesreče sta si že ogledala dežurni preiskovalni sodnik in dežurna okrožna državna tožilka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, bodo pa zoper voznika osebnega avtomobila podali kazensko ovadbo zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

O okoliščinah prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil 50-letni motorist, bo tako več znanega v prihodnjih dneh.

V letu 2017 je to peta smrtna žrtev na cestah na območju Policijske uprave Maribor, in druga med motoristi.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je glavna cesta Maribor-Dravograd še vedno zaprta za ves promet, obvoz je urejen čez Ruše – Činžat - Lovrenc na Pohorju.

Motorno kolo ob trčenju zagorelo
Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje, sta ob 17.02 na regionalni cesti Maribor–Dravograd v naselju Zgornji Boč trčila osebno vozilo in motorno kolo, pri čem je motorno kolo zagorelo. Gasilci GB Maribor in PGD Radlje ob Dravi so požar pogasili, na vozilih odklopili akumulatorja in počistili razlite nevarne tekočine in pomagali reševalcem NMP Maribor. V nesreči je ena oseba umrla.


Več v Črna kronika