SŠGT Radenci: Vrhunski kuharski dogodek

Tekmovanje za »Tuševo kuharsko zvezdo 2017«

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 10. april 2017 ob 21:393
SŠGT Radenci: Vrhunski kuharski dogodek

SŠGT Radenci: Vrhunski kuharski dogodek

14. maja lani sta na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih gostovala Tomaž Javurek in Sašo Miljuševič. Prvi je osvojil naslov zmagovalec »Gostilna išče šefa 2015«, a drugi je bil zmagovalec »Masterchefa 2015«. Ne bo minilo niti leto dni, ko bo na isti šoli 12. aprila ponovno vrhunski kuharski dogodek: četrto predtekmovanje za »Tuševo kuharsko zvezdo 2017«.

V podjetju TUŠ, ki slovi kot slovenski trgovec, želijo preko različnih projektov mladim dati priložnost, da pokažejo svoj talent, ga nadgradijo in morda celo unovčijo. Kajti med zelo iskanimi poklici zadnjih let pri nas so kuhar, pomočnik kuharja, natakar in turistični tehnik. Zatorej z nadgradnjo projekta »Tuševa kuharska zvezda 2017« navdušujejo mlade za gostinsko turistične poklice.

Tokratni projekt vključuje štiri predtekmovanja ter veliki finale, v njem pa se naj najde najboljšega kuharja - »Tuševo kuharsko zvezdo 2017«. Tri predtekmovanja po Sloveniji za mlade, nadarjene in inovativne kuharje, natakarje in turistične vodnike do 21 let so že bila izvedena in sicer v Celju, Izoli in Radovljici. Četrto predtekmovanje bo torej v Radencih.

V sredo, 12. aprila, med 9. in 14.30, se bo v prostorih Srednje šole za gostinstvo in turizem v Radencih pomerilo osem tekmovalnih ekip, ki jih bo ocenila strokovna komisija v sestavi: Danilo Kozar (vodja kuhinje hotela Termal Moravske Toplice), Boštjan Rožanc (vodja kuhinje hotela Radin Radenci), Slaviša Amidžić (član Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije), Štefan Sraka (nekdanji član slovenske mladinske kuharske reprezentance), Tomaž Vozelj (predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije), Roman Trdina (Terme Ptuj), Branko Slavinec (Zdravilišče Radenci) in Edvard Kužner (upokojeni profesor na SŠGT Celje).


Več v Kultura in izobraževanje