Baba čula, baba rekla

Kako se po Radgoni širi trač in ogovarjanje

Prlekija-on.net, sreda, 12. april 2017 ob 22:52
Komedija Baba čula, baba rekla

Komedija Baba čula, baba rekla

V okviru letošnjega območnega Linhartovega srečanja, je radgonska Območna izpostava JSKD, v Domu kulture Gornja Radgona pripravila dve zanimivi komediji. Poleg komedije Raya Cooneya: Minister v škripcih, ki jo je v režiji Suzane Kšela izvedlo Ljubiteljsko dramsko društvo Sveti Jurij ob Ščavnici, je na sporedu bila tudi komedija Odrasle gledališke skupine "Šest žensk in moška glava", vrtca Manka Golarja Gornja Radgona. Izvrstno so namreč odigrali svoje avtorsko delo: Baba čula, baba rekla, kjer se je najbrž našla tudi kakšna Radgončanka, kajti komedija je predvsem "obravnavala" trač, čenče in ogovarjanje po mestu ob reki Muri. Toda ne samo to...

Komedija Baba čula, baba rekla, je odigrana v različnih narečjih, od prekmurskega in preleškega, do štajerskega. Zgodba govori o preprostem kmečkem dekletu, ki pride iz prekmurske vasi v štajersko mesto Gornja Radgona. Poročena je s preprostim vojakom, ki je na misiji v tujini. Žal pri hiši, kot snaha ne dobi kaj dosti topline, saj je tašča prefinjena mestna gospa, ki je rada urejena, in ure in ure preživi na frizerskem stolu, kjer so okoliščine idealne za prenos informacij od brega do brega. Ko se mož vrne iz misije in se že zdi, da se bo njeno življenje obrnilo na bolje, se agonija šele prične... V komediji nadvse uspešno nastopa šest žensk in moška glava, vse sami protagonisti: Snaha Genovefa (Staša Šišek), oče Janez (Miran Mauko), sin Franci (Niky Zver), tašča Zofi (Dana Štrucelj), frizerka Joža (Romanca Rapold), soseda Liljana (Gabriela Petek) in terapevtka Magdalena (Daša Benko).

Komedijo, katero je napovedala vodja OI JSKD Gornja Radgona Simona Pirc Katalinič, je kot strokovni ocenjevalec spremljal Viktor Meglič. Škoda je edino, da si zanimivi predstavi, kjer bi se lahko nasmejali do solz, ni ogledalo več obiskovalcev, saj je tudi vstop bil prost!


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje