Veržejci spet tesno slavili v finalu Pokala MNZ Murska Sobota

Mladinci ŠNK Radgona častno klonili na Tratah

Prlekija-on.net, petek, 14. april 2017 ob 08:20
ŠNK Radgona - NK Veržej

ŠNK Radgona - NK Veržej

Na Veliki četrtek, ko kristjani obeležujejo "Zadnjo večerjo", torej dan ko je Jezus zadnjič večerjal s svojimi učenci (apostoli), je na stadionu TŠC Trate v Gornji Radgoni, več kot 100 ljubiteljev uživalo na finalnem spopadu za pokalnega mladinskega nogometnega prvaka na območju MNZ Murska Sobota. Spet sta se, že tretjič, pomerila domača mladinska ekipa ŠNK Radgona, pod vodstvom trenerja Benjamina Krajnca, ki je sicer trenutno na 3. mestu mladinske MNL Murska Sobota, ter ekipa Veržeja, ki je tik pod vrhom II. SML. Torej so gostje iz Veržeja realno veljali za absolutne favorite, kar pa so težje od pričakovanj tudi uresničili, ter še tretjič v finalu pokalnega tekmovanja ukanili Radgončane.

Potem, ko je bil prvi polčas zelo izenačen, kjer so tudi Radgončani imeli dobre priložnosti, so Veržejci preko Aljoša Jeriča zadeli v 68. minuti, kar je bil tudi končni rezultat. Ta bi se sicer v nadaljevanju lahko spreminjal tudi v korist domačih, a se mreži več nista tresli. Tako je realno zmaga zasluženo pripadla nekoliko izkušenejšim Veržejcem, ki bodo spet nastopili v končnici Slovenskega pokala.

Kljub finalnem porazu pa si tudi mladi Radgončani zaslužijo vse čestitke, enako seveda tudi izkušenejši in telesno nekoliko močnejši gostje iz Prlekije. Ker je šlo za finalno pokalno tekmo je po dvoboju potekala še posebna slovesnost. Ob asistenci delegata tekme Božidarja Crnikoviča, je predsednik MNZ Murska Sobota in podpredsednik NZS Danilo Kacijan, ki je čestital mladim nogometašem obeh ekip, Veržejcem pa zaželel uspeh v nadaljevanju tekmovanja, nogometašem in trenerjem obeh ekip podelil medalje, kapetanoma Janu Klobasa in Marku Turku, pa še lepa pokala in nogometni žogi v trajno last.  

ŠNK Radgona – NK Veržej 0:1 (0:0)

Stadion TRC Trate, 120 gledalcev, glavni sodnik: Andrej Tratnjek, , pomočnika: Darko Verež in Jožef Gabor (vsi Murska Sobota), delegat: Božidar Crnkovič (Tišina).

ŠNK Radgona: Uroš Baranja, Žiga Šipek, Jan Šoštarec, Žan Klemenčič, Jan Klobasa (od 92. Jaša Zupančič), Žan Vrbnjak, Tilen Klobasa, Jure Šadl (od 90. Rok Vohar), Tilen Pintarič, Benjamin Vid Krajnc (od 85. Matic Markovič), Tjan Pučko (od 80. Žan Trost). Trener: Benjamin Krajnc.

NK Veržej: Žan Roškar, Aljoša Jerič Luka Fodor, Jaša Roškar, Marko Turk,  Renaldo Vidovič, Aljaž Sečko, Karel Šalamun (od 82. Tadej Gjergjek), Primož Slekovec, Aljaž Hanžel, Vito Mörec, Filip Vinter. Trener: Rudi Viher.


Več v Šport