Praznovanje tretje obletnice delovanja Bivalne enote Doma starejših občanov Ljutomer

Bivalna enota je namenjena bivanju starejših občanov, ki bolehajo za demenco, kar je njeno temeljno poslanstvo, ki ga je v teh treh letih dobro uresničevala

Prlekija-on.net, petek, 14. april 2017 ob 08:43
Tretja obletnica BE Stročja vas

Tretja obletnica BE Stročja vas

V sredo, 11.4.2017 smo v Bivalni enoti Doma starejših občanov Ljutomer obeležili tretjo obletnico delovanja. Bivalna enota je namenjena bivanju starejših občanov, ki bolehajo za demenco, kar je njeno temeljno poslanstvo, ki ga je v teh treh letih dobro uresničevala. BE je organizirana na principu gospodinjskih skupnosti. V BE delujeta dve skupini, vsaka šteje dvanajst stanovalcev, ki so neposredno vključeni v življenje v skupini. Vključujejo se po svojih željah in sposobnostih, vse z namenom, da se jim čim bolj omogoči ali približa življenje, ki so ga živeli doma.

Prireditve ob tretji obletnici so se udeležili vsi stanovalci Bivalne enote, njihovi svojci, zaposleni, predstavnik stanovalcev DSO Ljutomer, vodstvo Doma in sodelavci.

Vse prisotne je nagovorila in pozdravila ga. Olga Majcen, ki je tudi tokrat poskrbela za vodenje celotnega programa. Po uvodnem pozdravu je predala besedo direktorju mag. Tomislavu Nemcu, ki se je zahvalil stanovalcem za zaupanje, zaposlenim pa za trud in dobro delo. Ob prijetnih zvokih glasbe, za katero sta poskrbela Marijan in Saša, ob obilici lepih misli in voščil, so se v program vključevali s svojimi mislimi tudi svojci in nekateri stanovalci. Kot je ob obletnici v navadi smo razrezali torto in ob pogovoru ter druženju nadaljevali slavje še pozno popoldan.

Vsem stanovalcem in njihovim svojcem se ob tej priložnosti zahvaljujemo za njihovo zaupanje in jim želimo trdnega zdravja in dobrega počutja v naši bivalni enoti.

Tim Bivalne enote


Več v Kultura in izobraževanje