Eci, peci, pec … 160 – krat

Območno srečanje vrtčevskih folklornih skupin

Filip Matko Ficko, sobota, 15. april 2017 ob 19:222
Območno srečanje vrtčevskih folklornih skupin

Območno srečanje vrtčevskih folklornih skupin

Območni izpostavi Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti v Gornji Radgoni in Ljutomeru sta v sredo, 12. aprila popoldne, pripravili v prostorih Osnovne šole Gornja Radgona letošnje območno srečanje vrtčevskih folklornih skupin. Nastopilo je osem plesnih skupin najmlajših, skupaj kar 160 najmlajših plesalk in plesalcev, s področja Upravne enote Gornja Radgona in Upravne enote Ljutomer, pod delovnim naslovom »Eci, peci, pec…«.

Povezovalka programa je bila kar vodja Območne izpostave JSKD v Gornji Radgoni, Simona Pirc Katalinič, po strokovni plati je mlade plesalke in plesalce spremljala Mojca Kmetec, a odrsko igro kratkohlačnikov pa Saša Veler. Ob spremljavi harmonik in še kakšnega instrumenta so se pred številnim občinstvom, staršev in starih staršev ter tet in stricev, pa še ostalega sorodstva, zvrstile skupine najmlajših.

Prva je nastopila otroška folklorna skupina Vrtca Radenski mehurčki Radenci - enota Grozdek Kapela pod mentorstvom Bojane Kalič in njenega programa z naslovom »Križ - kraž«. Sledil je nastop otroške folklorne skupine Vrtca Stročja vas pod mentorstvom Matejke Robinšek in njenim programom z naslovom »Je vuha doma ?«. Nato je s programom »Mati kruha pečejo« nastopila otroška folklorna skupina Šmentana muha Vrtca Apače, ki jo vodita Janja Jaušovec in Tanja Rantaša. Mentorica otroške folklorne skupine v Vrtcu Veržej je Alenka Belec in najmlajši so predstavili njen program »Verženske tikve«. Otroška folklorna skupina Vrtca Ljutomer, ki jo vodita Antonija Podnar in Marinka Prelog, je predstavila program »Tana, nina nana«. Otroška folklorna skupina Vrtca Radenski mehurčki Radenci je pod mentorstvom Jasmine Fašalek Paldauf predstavila plesni program »Anzej panzej«. V Razkrižju, v tamkajšnjem vrtcu, vodi najmlajše plesalke in plesalce Olga Novak, ki je z njimi pripravila program »Zaj boš pa plesala z menom, če ščeš al pa ne«. Za zaključek je zaplesala domača otroška folklorna skupina Vrtca Manka Golarja Gornja Radgona pod mentorstvom Tatjane Jakopec Kager, njih nastop pa je imel naslov »Biba leze«.

Predsednica sveta JSKD - Območne izpostave Gornja Radgona, Slavica Kovačič, je vsem mentoricam otroških folklornih skupin izročila pisna priznanja, ravnatelj Osnovne šole Gornja Radgona, Dušan Zagorc, pa še cvetje.


Več v Kultura in izobraževanje