Voznica trčila v betonski steber ter umrla na kraju nesreče

V četrtek in petek so se v severovzhodnem delu države zgodile številne prometne nesreče, ena tudi s smrtnim izidom

Prlekija-on.net, sobota, 15. april 2017 ob 19:37
Prometna nesreča v Gorišnici

Prometna nesreča v Gorišnici

V petek, 14. aprila, ob 14.03 uri, so bili policisti Policijske uprave Maribor obveščeni, da je na lokalni cesti Gorišnica - Zagojiči, izven naselja Gorišnica, prišlo do prometne nesreče, v kateri je udeleženo eno vozilo, v njem pa je bila ukleščena voznica.

Na kraj so takoj napotili gasilce, reševalce in policiste. Ogled kraja prometne nesreče so opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Ugotovili so, da je 78-letna voznica osebnega avtomobila zaradi nepravilne strani vožnje, v desnem ovinku trčila v betonski steber, kjer je vozilo dvignilo od tal in obstalo na polju obrnjeno na streho. Zaradi hudih poškodb je voznica umrla na kraju prometne nesreče. V vozilu je bila sama.

V zadnjih dneh številne prometne nesreče
So se pa od četrtka popoldan do petka popoldan v severovzhodnem delu države zgodile številne prometne nesreče. V četrtek, ob 13.16 sta na Mariborski cesti v Gornji Radgoni trčili osebno in gasilsko vozilo na nujni vožnji. Gasilci PGD Gornja Radgona so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorja in očistili cestišče razlitih tekočin. Reševalci NMP Gornja Radgona so na kraju oskrbeli poškodovano voznico osebnega vozila. Nesreča se je zgodila, ko so gasilci PGD Gornja Radgona bili na nujni vožnji na intervencijo v predoru Cenkova. Osebno vozilo jim je nato iz stranske ceste odvzelo prednost in je prišlo do trka.

Ob 22.12 je v kraju Spodnje Gruškovje, v občini Podlehnik, osebno vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj nesreče, poškodovanih oseb ni bilo.

V petek, ob 5.03 se je na avtocesti pri odcepu za Ptuj v Dražencih, občina Hajdina, osebno vozilo prevrnilo na streho. Pri tem sta se poškodovali dve mladoletni osebi. Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi poškodovanih oseb, na vozilu odklopili akumulator in ga postavili na kolesa ter razlite tekočine na cestišču posipali z vpojnimi sredstvi. Reševalci NMP Ptuj so poškodovani osebi prepeljali v SB Dr. Jožeta Potrča Ptuj.

Ob 10.49 je na avtocesti Lendava–Murska Sobota pred izvozom za Lipovce v občini Beltinci, voznica osebnega vozila zapeljala na nasprotni pas in trčila v zaščitno ograjo. Na kraju nesreče so gasilci PGD Murska Sobota poškodovano vozilo postavili nazaj na vozni pas in zavarovali kraj nesreče, delavcem DARS pa pomagali počistiti cestišče in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

Ob 11.50 je na pomurski avtocesti pri naselju Cogetinci, občina Cerkvenjak, prišlo do prometne nesreče vozila, ki se je prevrnilo na streho. V nesreči je bila poškodovana ena oseba, ki so jo reševalci prepeljali na zdravljene v UKC Maribor. Gasilci PGD Gornja Radgona in GB Maribor pa so posuli iztekle motorne tekočine na cestišču in odklopili akumulator v avtomobilu.

Ob 12.51 se je mopedist zaletel v traktor v naselju Puconci. Posredovali so gasilci PGD Murska Sobota in nudili pomoč reševalcem, ki so oskrbeli poškodovanega motorista ter očistili cestišče.

Ob 14.07 pa je na cesti Gorišnica–Zagojiči v občini Gorišnica prišlo do že zgoraj omenjene prometne nesreče, v kateri je osebno vozilo zapeljalo s ceste na njivo in se prevrnilo na streho. Posredovali so gasilci PGD Ptuj, ki so s tehničnim posegom rešili osebo iz avta, vendar je zaradi poškodb umrla na kraju dogodka.


Več v Črna kronika