Radgončani izgubili vrh lestvice

Boleči bakovski poraz razburil mnoge navijače

Prlekija-on.net, torek, 18. april 2017 ob 16:53
ŠNK Radgona

ŠNK Radgona

Velikonočni vikend leta bo gotovo s črnimi črkami zapisan v zgodovini ŠNK Radgona. Poleg izgube dolgoletnega odličnega nogometaša in v zadnjih letih aktivnega igralca in sekretarja veteranke ekipe Vikija Lipiča, je namreč prišlo tudi do bolečega poraza članske ekipe. Čeprav so bili domačini, so Radgončani tokrat igrali v Bakovcih, kjer so tesno 0:1 izgubili derbi dveh vodilnih ekip, ki sta se sedaj zamenjali na vrhu lestvice. Do "zapleta" je namreč prišlo prav zaradi omenjene tragične smrti, a nihče nima pravice kriviti nesrečnega Vikija za vse kar se je pozneje dogajalo.

Po petkovi tragediji, so v soboto stekle aktivnosti za preložitev tekme na drugi termin ali kakšno drugo rešitev in je na koncu prišlo do za nekatere, sporne odločitve o gostovanju v Bakovcih, kjer pa je ŠNK Radgona bila gostitelj. Varovanci trenerja Borisa Lazića so igrali več kot solidno, žal pa niso niti enkrat zadeli domačih vrat. Zato pa so gostitelji iz enega protinapada zadeli in se na koncu veselili minimalne zmage.

ŠNK Radgona – Bakovci 0:1 (0:0)

Igrišče v Športnem centru Bakovci, gledalcev 150, glavni sodnik: Darjan Kovačič (Grosuplje), pomočnika: Simon Smej (Fokovci) in Borut Anželj (Tišina), delegat: Drago Habot (Cankova).

Strelec: 0:1 Matej Jablanovec (58.).

ŠNK Radgona: Simon Strajnšak, Tomaž Štrakl, Jan Klobasa, Miha Cvetko, Tilen Pintarič (od 81. Marko Horvat), Tilen Klobasa, Uroš Pörš, Mitja Adam, Jernej Karba (od 73. Denis Senekovič), Borut Uhan, Denis Kolarič (od 86. Srečko Sterniša). Trener: Boris Lazič.

Bakovci: Marko Karoli, Matej Jablanovec, Marko Lapoši, Denis Kežmah, Luka Nemec, Samo Vogrinčič (od 71. Sašo Radulovič), Matej Nemec, Mitja Kreft, Jure Virag, Stanko Zavec (od 89. Mitja Lukač), Aleš Zorko (od 40. Alen Žido). Trener: Beno Bagari. 

Da je smola še večja, je tokrat izgubila tudi mladinska ekipa ŠNK Radgona, in sicer so tesno klonili na gostovanju v Beltincih. Gostitelji, ki so 2. na lestvici, so slavili 2:1 (0:0), edini strelec za Radgončane, ki ostajajo na 3. mestu, je bil Jan Šoštarec. Tako je za velikonočni vikend edino točko osvojila ekipa Radgona B, ki nastopa v II. MNL Murska Sobota. Članska ekipa B je gostovala v soboški Fazaneriji in dokaj presenetljivo 1:1 (0:1) remizirala proti vodilni ekipi veteranov Mure, ki je tako v enajsti tekmi izgubila prvo točko sploh. Edini zadetek za Radgončane je v 18. minuti dosegel Marko Horvat.


Več v Šport