Med dežjem snežilo, močan veter podira drevesa

Zaradi močnega vetra sta se med drugim v Gornji Radgoni odlomili dve večji veji od drevesa in padli na dve osebni vozili

Prlekija-on.net, sreda, 19. april 2017 ob 20:03
Sneg in veter v Prlekiji

Sneg in veter v Prlekiji

Napovedi vremenoslovcev so se uresničile, saj se je v sredo precej ohladilo, piha hladen severni veter, katerega sunki dosegajo tudi 90 km/h, med dežjem pa je večkrat čez dan snežilo.

Močan veter povzroča tudi nevšečnosti, saj je podrl kar nekaj dreves. Ob 14.22 je v Lahoncih, v občini Ormož, močan veter podrl drevo na cestišče. Gasilci PGD Ivanjkovci so drevo razžagali in odstranili s cestišča. Ob 15.55 se je v Spodnji Ščavnici, v občini Gornja Radgona, podrlo drevo na cestišče. Drevo so odstranili gasilci PGD Spodnja Ščavnica. Ob 17.29 pa sta se v Gornji Radgoni pri podjetju Arcont, odlomili dve večji veji od drevesa in padli na dve osebni vozili ter ju poškodovali. Gasilci PGD Gornja Radgona so veji odstranili.

Ob 19.25 je v naselju Zbigovci, občina Gornja Radgona, močan veter delno razkril streho starejše stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Zbigovci, ki so ponovno prekrili 80 kvadratnih metrov strehe. Ob 20.32 je v kraju Godeninci, občina Središče ob Dravi, močan veter podrl drevo na cesto. Gasilci PGD Središče ob Dravi so drevo razrezali in odstranili. Ob 20.02 pa je v naselju Podgorje, občina Apače, močan veter podrl drevo na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Podgorje, ki so podrto drevo razžagali in ga odstranili s cestišča.

V četrtek, ob 8.28 je v Ilovcih, občina Ljutomer, močan veter podrl drevo, ki je pretrgalo električni kabel in padlo na cestišče. O dogodku je bilo obveščeno pristojno podjetje Nograd-Lotmerk in Elektro Maribor.

Zaradi močnega vetra so številni ostali tudi brez električne enrgije.

Močan severni veter tudi v četrtek
Zvečer bo spremenljivo do pretežno oblačno, na vzhodu se bodo še pojavljale manjše krajevne padavine. Pihal bo okrepljen do močan veter severnih smeri. V četrtek bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Še bo vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 4, najvišje dnevne pa od 6 do 11 stopinj C.

Arso je izdal tudi opozorilo, saj bo tudi v četrtek v severovzhodni Sloveniji pihal močan veter severnih smeri. Najmočnejši sunki bodo predvidoma med 70 in 90 km/h. V petek bo povečini sončno, veter bo do jutra oslabel. Zjutraj bo zelo hladno. V soboto bo sončno s hladnim jutrom, popoldne se bo zmerno pooblačilo.


Več v Narava