Brez električne energije ostalo okoli štiri tisoč odjemalcev

Zaradi močnega vetra so brez elektrike ostali zlasti na siršem območju Lenarta, Ljutomera in Lendave ter Huma in Krčevine

Prlekija-on.net, četrtek, 20. april 2017 ob 08:58
Močan veter je povzročal motnje v oskrbi z električno energijo

Močan veter je povzročal motnje v oskrbi z električno energijo

Močan severni veter, ki je pihal v sredo in bo po napovedih vremenoslovcev pihal tudi danes, je povzročal motnje v oskrbi z električno energijo. Proti večeru je brez napajanja z električno energijo na srednjenapetostnih omrežjih ostalo 1.200 odjemalcev, zlasti na siršem območju Lenarta, Ljutomera in Lendave. Nekaj uporabnikov je bilo brez napajanja tudi na omrežjih nizke napetosti.

Izpad električne energije so zabeležili tudi na področju naselja Hum in Krčevina., kjer je brez električne energije bilo 2.522 odjemalcev.

Dežurni delavci Elektra Maribor so napake na daljnovodu odpravili.

Veter bo do jutra oslabel
Za naše kraje še vedno velja oranžni alarm zaradi močnega vetra, katerega najmočnejši sunki bodo predvidoma med 70 in 90 km/h. V petek bo pretežno jasno, veter bo do jutra oslabel. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 1, najvišje dnevne od 11 do 15 stopinj C. V soboto bo sončno s hladnim jutrom, popoldne se bo zmerno pooblačilo. V noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj bo v večjem delu države prehodno rahlo deževalo. Čez dan bo večinoma sončno, popoldne bodo še posamezne plohe.


Več v Črna kronika