Odpeljali kar 50 ton aluminija, dele tovornega vozila pa so zasegli na območju Ljutomera

Eno podjetje je utrpelo materialno škodo v višini 96.500 evrov, drugo pa 120.000 evrov

Prlekija-on.net, četrtek, 20. april 2017 ob 15:421
Podjetja so oškodovali za več kot 215 tisoč evrov

Podjetja so oškodovali za več kot 215 tisoč evrov

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor in policisti Policijske postaje Ptuj, so 19. 4. 2017, ob 16.30, k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča na Ptuju privedli 36-letnega moškega, doma z območja Celja, ki je utemeljeno osumljen, da je 10. 11. 2016, v sostorilstvu z drugimi osumljenci storil kaznivo dejanje goljufije po 211/III-I čl. Kazenskega zakonika, v zvezi z 20/II čl. istega zakona, na škodo podjetja iz okolice Ptuja. Oškodovano podjetje je utrpelo materialno škodo v višini 96.500 evrov. V zaključku policijske preiskave so mariborski, v sodelovanju s kriminalisti in policisti iz Policijskih uprav Murska Sobota, Celje, Ljubljana in Koper, opravili štirinajst hišnih preiskav.

36-letni moški je s pomočjo petih sostorilcev izvršil več kaznivih dejanj zoper premoženje, in sicer so z goljufijami, zatajitvami in prikrivanjem, iz oškodovanega podjetja odpeljali 50 ton aluminija, ki ga naročniku v Avstriji in Nemčiji niso dostavili, temveč so ga odpeljali v najeto skladišče na območju Šentjurja pri Celju, od tam pa ga je 36-letni osumljenec postopno odvažal neznanemu kupcu. Za izvršitev opisanih kaznivih dejanj so na območju Ljubljane najeli dve tovorni vozili, za kateri so po opravljenih prevozih podali krivo ovadbo, da sta bili odtujeni. Deli enega od obeh tovornih vozil so bili med hišno preiskavo zaseženi na območju Ljutomera, tako da je bilo ljubljansko podjetje oškodovano za 120.000 evrov.

Eden od sostorilcev, 49-letni moški iz okolice Ptuja, ki je opravil oba prevoza aluminija iz oškodovanega podjetja, je že v priporu, saj so ga policisti Policijske postaje Ptuj, 20. 1. 2017 s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zanj odredil pripor.

Predkazenski postopek je ves čas usmerjalo Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.


Več v Črna kronika