Glamping destinacija Zelena vas v Biotermah že dobiva svojo podobo

Zelena vas v Biotermah bo vključevala skupaj 39 objektov, od tega 24 mobilnih hišk in 15 šotorov, s tovrstno ponudbo pa želijo gostom ponuditi edinstven koncept doživetja, bivanja in preživljanja prostega časa sredi neokrnjene narave

Prlekija-on.net, četrtek, 20. april 2017 ob 16:224
Glamping destinacija Zelena vas, foto: Branko Košti

Glamping destinacija Zelena vas, foto: Branko Košti

V Biotermah nastaja glamping destinacija Zelena vas, kjer gradijo zaokroženo turistično naselje, ki se razteza na zemljišču velikem hektar in pol, obsegalo bo 39 objektov, gostilo pa bo lahko do 150 gostov. S tovrstno ponudbo želijo gostom ponuditi edinstven koncept doživetja, bivanja in preživljanja prostega časa sredi neokrnjene narave, prav tako pa bodo Bioterme postale prve terme v Sloveniji s tovrstno ponudbo.

Glamping je v svetovnem merilu novost zadnjega desetletja in predstavlja glamurozno kampiranje oz. glamurozni turizem. Ta nov koncept vključuje bivanje v naravi in namestitev v glamuroznih objektih kot so hiše, šotori, igluji, hiške na drevesih in drugih inovativnih objektih. Od klasičnih namestitev v kampih se razlikuje predvsem po stopnji udobja, ki ga ponuja.

Kot je že lani avgusta v Ljutomeru bilo predstavljeno, bo glamping Zelena vas vključeval skupaj 39 objektov, od tega 24 mobilnih hišk in 15 šotorov. Pri rešitvah sledijo novim trendom v turizmu, ki vključujejo lokalne posebnosti in specifično ponudvo v kombinaciji z inovativno in izvirno zasnovo samega turističnega produkta Bioterm Mala Nedelja. Novi objekti bodo imeli tudi zunanje masažne bazene, teraso s pergolo in svoje vrtičke, naselje pa se bo nahajalo ob biološkem plavalnem bazenu s plavalno površino 380 m2. Poleg bo tudi lokal in wellness na prostem z masažnim bazenom in savno. Objekti bodo v prostor umeščeni tako, da bodo gostom zagotavljali tudi veliko mero zasebnosti.

Investicija je vredna dobre tri milijone in pol evrov, 800 tisoč evrov nepovratnih sredstev so prejeli tudi v okviru Pomurskega zakona. Gradnja se je pričela lani, trenutno so na gradbišču vidni platoji, na katerih bodo stale hiške, katere naj bi tam postavili že v kratkem. V Biotermah želijo, da bi tam prve goste gostili že letos.


Več v Gospodarstvo