Aprilsko seniorsko veselje v DOSOR-ju

Celo povsem sveži marmorni kolač za seniorski večer

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 24. april 2017 ob 08:07
Aprilski seniorski večer v DOSOR-ju

Aprilski seniorski večer v DOSOR-ju

Seniorskega večera z glasbo, petjem in plesom 21. aprila med 18. in 21. uro v DOSOR-jevi kavarnici »Traminček« so se udeležili tudi varovanci bivalne enote Zavoda Hrastovec v Radencih. Zelo radi se teh večerov udeležijo, a jim zdravstvene težave to večkrat tudi onemogočijo. Tokrat teh težav ni bilo in z velikim veseljem so vse tri ure bili izredno aktivni na plesišču.

Aktivni pa so ta večer bili tudi pevski glasovi. Z glasbenikom, prostovoljcem Štefanom Sečkom Legijašem z Vaneče, so namreč zapele tudi DOSOR-jeve prostovoljke Andreja Lenartič in Martina Farkaš (v duetu ali triu), prostovoljka iz Radenec Radmila Radojević ter DOSOR-jeva stanovalka Ema Matijevič. Slednja je po tradiciji poskrbela kot donatorka še za kekse. Prostovoljka Martina je poskrbela za sponzorstvo z vinsko kapljico (belo kakovostno polsuho vino »Maxusharmonique« vinogradnika Zvonka Škrgeta iz Iljaševec), a prostovoljka Andreja je po dopoldanskem »šihtu« v DOSOR-ju doma popoldne spekla marmorni kolač (kuglof) in s puhastim pecivom iz svetlega in temnega kakavovega testa so se lahko posladkali vsi.

Glasba in petje »v živo«, povsem sveže pecivo ter prijetno okolje DOSOR-jeve kavarnice »Traminček« so opravili svoje, da je slovo ob 21. uri vsem udeležencem aprilskega seniorskega večera bilo prehitro. Ker pa so seniorski večeri tradicija, se že mnogi veselijo podobnega srečanja tretji četrtek v maju.


Več v Družabno