Županja v Enoteki Ljutomer sprejela romunski zbor Alla Breve

V Enoteki Ljutomer so se razvajali z žlahtno prleško kapljico in ob tem tudi zapeli, osrednji dogodek njihovega obiska pa bo večerni koncert v cerkvi v Ljutomeru

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. april 2017 ob 13:25
Sprejem zbora Alla Breve

Sprejem zbora Alla Breve

Ljutomer te dni gosti romunski zbor Alla Breve, ki bo v ponedeljek zvečer ob 20. uri nastopil v ljutomerski župnijski cerkvi. Pri nas se je ustavil v okviru svoje madžarsko-slovenske turneje, v prleško prestolnico pa so prišli na povabilo Komornega zbora Orfej, ki je v Romuniji gostoval oktobra 2014.

Gostje so v Prlekijo prispeli v nedeljo zvečer, v ponedeljek so si nato ogledali Ljutomer in spoznali zgodovino mesta ter Prlekije. Dopoldan jih je v Enoteki Ljutomer sprejela županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je zboru izročila Monografijo Ljutomera. Po sprejemu so se v Enoteki Ljutomer razvajali z žlahtno prleško kapljico, ki jim jo je predstavila nekdanja Vinska kraljica Slovenije Sandra Vučko. Ob tem so tudi zapeli, osrednji dogodek njihovega obiska pa bo večerni koncert v cerkvi v Ljutomeru, na katerem se bodo predstavili z domačim zborom Orfej.

Zbor Alla Breve, ki deluje od leta 1993, šteje v polnem sestavu trideset pevk in pevcev. Pod taktirko dirigenta Lászla Kovácsa so prejeli številna priznanja na tekmovanjih v Romuniji, posebej pa so se izkazali na Mednarodnem tekmovanju v Pécsu na Madžarskem, kjer so osvojili tretje mesto.


Več v Kultura in izobraževanje