V trčenju dveh osebnih vozil je 77-letni moški podlegel poškodbam

Njegovi trije sopotniki in voznica soudeleženega vozila so v bolnišnici, resnost njihovih poškodb še ni znana, so pa vsi izven življenjske nevarnosti

Prlekija-on.net, sobota, 29. april 2017 ob 17:53
Prometna nesreča med Pernico in Lenartom, foto: Gasilska brigada Maribor

Prometna nesreča med Pernico in Lenartom, foto: Gasilska brigada Maribor

V soboto, 29. aprila, ob 14.40 so gasilci GB Maribor in reševalci NMP Maribor in Lenart posredovali na magistralni cesti Pernica–Lenart, kjer je pri naselju Ložane prišlo do trčenja dveh osebnih vozil, pri tem je ena oseba ostala ukleščena v vozilu, več oseb je bilo telesno poškodovanih.

Gasilci so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, s tehničnim posegom rešili enega poškodovanega iz vozila ter iztekle motorne tekočine posipali z absorbentom. Reševalci NMP Lenart in Maribor so poškodovane udeležence oskrbeli na kraju, štiri osebe so bile nato prepeljane v UKC Maribor. Zaradi hudih poškodb je ena oseba umrla na kraju nesreče.

Iz PU Maribor so ob tem sporočili, da so ob 14.35 bili obveššeni o hujši prometni nesreči na regionalni cesti med Pernico in Lenartom, izven naselja Ložane, pred uvozom na avtocesto.

V trčenju dveh osebnih vozil je 77-letni moški podlegel poškodbam. Njegovi trije sopotniki in voznica soudeleženega vozila so v bolnišnici, resnost njihovih poškodb še ni znana, so pa vsi izven življenjske nevarnosti.

Ogled kraja prometne nesreče je v zaključni fazi, več informacij o okoliščinah prometne nesreče pa bo znanih po zaključku preiskave.


Več v Črna kronika