Osvežujoči špricarji v radenskem parku

Odlično predpraznično vzdušje sredi parka v Radencih

Filip Matko Ficko, nedelja, 30. april 2017 ob 15:56
Zmagovalec (desno) »Radenskega špricarja 2017«

Zmagovalec (desno) »Radenskega špricarja 2017«

Zadnja nedelja v tem mesecu, 30. aprila, se je sredi parka v Radencih ob 10. uri pričela izredno prijetno, a je hkrati bila kar precej naporna. Zavod za turizem in šport Radenci je v sodelovanju z Radensko d.o.o. organiziral tradicionalni, že šesti po vrsti, izbor za laskavi naslov »Radenski špricar 2017« v vinski pokrajini Podravje (Radgonsko - kapelske gorice). Predstavitev špricerjev z degustacijo se je pričela ob 10. uri pri Gostilni Park v radenskem parku. Za čim boljšo uvrstitev se je potegovalo devet pridelovalcev vina: Ivan Korošec z Rožičkega vrha pri Svetem Juriju ob Ščavnici, Blaž Krajnc iz Šratovec, Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela, Vina Bratuša z Aženskega vrha, Radgonske gorice d.d., Egon Sukič iz Murske Sobote, Miroslav Kolbl iz Križevec pri Ljutomeru, Društvo prijateljev druženja Kapela in Vinogradništvo Natalije Rihtarič iz Boračeve.

Strokovna komisija v sestavi: Peter Pertoci (sommelier in strokovni učitelj na SŠGT Radenci), enologinja Barbika Žunič, Otmar Babič (sommelier iz Radgonskih goric d.d.), Anton Misja (Društvo vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela) in Izidor Mlinarič (Radenska d.d.) je odločila, da laskavi naslov »Radenski špricar 2017« prejme vino - zvrst Radgonske gorice d.d. pred vinom - zvrst Miroslava Kolbla iz Križevec pri Ljutomeru ter vinom - zvrst Vinogradništva Natalije Rihtarič iz Boračeve. A po okusu obiskovalk in obiskovalcev te tradicionalne prireditve je ta naslov pripadel vinu - zvrst Društva vinogradnikov in ljubiteljev vina Kapela pred vinom - zvrst Blaža Krajnca iz Šratovec ter vinom - zvrst Miroslava Kolbla iz Križevec pri Ljutomeru.

Ves čas prireditve je igrala glasbena skupina »Zadnji moment« iz Veržeja, ki jo vodi (glasbenik z različnimi glasbenimi skupinami preko 40 let) Janko Žunič iz Ljutomera. Janko je igral na harmoniko, na bariton in bas kitaro Matija Žunič iz Borecov ter na kitaro Niko Mladenovič iz Veržeja.

Istočasno so v parku kuhali tudi divjačinski golaž.


Več v Družabno