V parku je omamno dišal divjačinski golaž

Ob »Radenskem špricarju« tudi odlična jed iz kotličkov

Filip Matko Ficko, nedelja, 30. april 2017 ob 16:38
Zmagovalca: Renato Rac in Evgen Mlinarič (Terme 3000)

Zmagovalca: Renato Rac in Evgen Mlinarič (Terme 3000)

Zdravilišče Radenci je zadnja nedeljo v letošnjem četrtem mesecu, 30. aprila, izkoristil za organizacijo 6. tekmovanja v kuhanju divjačinskega golaža. Tega so pripravili kar sredi parka v Radencih, pri Gostilni Park, kjer je istočasno po 10. uri potekalo tekmovanje za izbor »Radenskega špricarja 2017«.

Bakrenih kotličkov ob posebnih stojnicah je bilo devet in še enkrat toliko, celo nekaj več, je bilo tekmovalk in tekmovalcev. Vonjave iz kotličkov so se kar hitro širile, da so v prijetnem sončnem dnevu pritegnile številne obiskovalke in obiskovalce ter preizkuševalce in ocenjevalce te privlačne jedi.

Ves čas prireditve je igrala glasbena skupina »Zadnji moment« iz Veržeja, ki jo vodi (glasbenik z različnimi glasbenimi skupinami preko 40 let) Janko Žunič iz Ljutomera. Janko je igral na harmoniko, na bariton in bas kitaro Matija Žunič iz Borecov ter na kitaro Niko Mladenovič iz Veržeja.

Strokovno komisijo za ocenitev divjačinskih golažev so sestavljali: Danilo Kozar (vodja kuhinje kotela Termal Moravske Toplice), Boštjan Rožanc (vodja kuhinje hotela Radin Radenci) in Zdenka Mesarič (strokovna učiteljica na SŠGT Radenci). Ocenili so, da je naslov zmagovalca pripadel ekipi Terme 3000 Moravske Toplice (Renato Rac iz Filovec in Evgen Mlinarič iz Odranec), 2. mesto je osvojila ekipa Team Slavinec Boreci (Viktor Slavinec, Milan Slavinec, 11-letna Maša Slavinec in 9-letni Vito Slavinec), 3. mesto pa ekipa Petanjski butalci (Jožef Ranko, Robert Šeruga in Bernarda Kerec). Vsi ostali so bili uvrščeni na četrto mesto: KTD Puconci (zakonca Marta in Karel Hari), Zdravilišče Radenci (Klaudija Grah iz Močne in Trezika Müller iz Radenec), Zakoj pa nej Puconci (Leon Maučec iz Puconec in Tatjana Novak iz Petanjec), DOSOR Radenci (stanovalca Pavle Zvara in Ratko Majstorović), Terme Lendava (Tomaž Jaklin) in Turistično društvo Radenci (Viktor in Jure Zamuda).


Več v Družabno