Prvo mini krožno križišče v Ormožu odprto za promet

Gre za prvo krožno križišče, ne samo v Ormožu, pač pa tudi na celotnem območju UE Ormož, ki obsega občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž

Prlekija-on.net, četrtek, 4. maj 2017 ob 18:596
Gradnja krožišča Ormož - Grad

Gradnja krožišča Ormož - Grad

S 4. majem je v Ormožu bilo odprto za promet prvo mini krožno križišče. Gre za križišče, kjer se stikata Ptujska in Kolodvorska cesta, križišče pa je zgrajeno tako, da je v primeru zavijanja večjih vozil možno sredino prevoziti. Še eno takšno mini krožno križišče se bo uredilo na isti cesti približno 100 metrov od prvega, pri avtobusni postaji oz. na križišču Vrazove, Kolodvorske in Ljutomerske ceste, ki sicer velja za eno najprometnejših križišč v Ormožu.

Pogodbena vrednost del je slabih 191 tisoč evrov z DDV, od česar jih slabih 141 tisoč financira Ministrstvo za infrastrukturo in prostor - Direkcija RS za infrastrukturo, slabih 50 tisoč evrov pa Občina Ormož. Izvajalec del je podjetje Asfalti Ptuj, dela pa naj bi bila končana do poletja.

Pri tem gre za prvo krožno križišče, ne samo v Ormožu, pač pa tudi na celotnem območju Upravne enote Ormož, ki obsega občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo