To je to: Kranjska klobasa in skutini štruklji

Fotoreportaža s tekmovanja za »Zlato kuhalnico 2017« v Radencih

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 8. maj 2017 ob 14:43
Zlato priznanje: krožnik ekipe Osnovne šole Gorišnica

Zlato priznanje: krožnik ekipe Osnovne šole Gorišnica

Kot smo na spletnih straneh »Prlekija« že poročali, je 4. maja bilo izvedeno prvo regijsko tekmovanje za »Zlato kuhalnico 2017« na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci, ki ga je razpisala Turistična zveza Slovenije v sodelovanju s Turistično gostinsko zbornico Slovenije ter Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije v tem šolskem letu. Bilo je to prvo tovrstno tekmovanje letos, ki mu jih bo sledilo še šest. Po izvedenih sedmih regijskih tekmovanjih bo oktobra 2017 še državno tekmovanje v okviru 64. Gostinsko turističnega zbora Slovenije v Kranjski gori.

Letošnji izbrani jedi sta bili »kranjska klobasa kot osnovna sestavina glavne jedi« in »sladki skutini štruklji«. Kar dvanajst ekip se je pomerilo med seboj v kuhinjah Srednje šole za gostinstvo in turizem. Dve ekipi sta prejeli zlato priznanje (OŠ Beltinci in OŠ Gorišnica), ki se bosta lahko udeležili državnega tekmovanja; pet ekip je prejelo srebrno priznanje, pet ekip pa bronasto priznanje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje