V naši okolici za sezonska dela iščejo okoli 500 delavcev

Sezonska dela v kmetijstvu so priložnost za dodatni zaslužek in pridobivanje delovnih izkušenj

Prlekija-on.net, petek, 12. maj 2017 ob 21:232
Vinograd

Vinograd

Tudi v letošnjem letu so od spomladi do jeseni sezonska dela v kmetijstvu pomemben del ponudbe prostih delovnih mest. Za tiste, ki ste brez zaposlitve, so lahko priložnost za dodatni zaslužek in pridobivanje delovnih izkušenj.

Na Zavodu RS za zaposlovanje ponujajo aktualne informacije o možnosti vključitve v sezonska dela v različnih slovenskih regijah. Informacije objavljajo glede na potrebe delodajalcev po takšnih delih v obdobju od aprila do novembra 2017.

V naši okolici Panvita išče 250 oseb za obiranje jagod v Beltincih. Dela se opravljajo od prve polovice maja po ceni 0,35 oz. v nedeljo 0,45 evra netto na kg obranih jagod. Na Kapeli in Jeruzalemu DVERI-PAX spomladi rabi 3-4 ljudi za opravljanje zelenih del v vinogradu. Plačano je 3,70 evra na uro, pokrijejo vam tudi stroške prevoza na delo do sedeža podjetja, za prevoz na druge lokacije pa poskrbi delodajalec. Isti delodajalec ponuja jeseni obiranje grozdja po isti ceni, rabijo pa 20 oseb.

P&F Jeruzalem v okolici Ormoža, Koga in Jeruzalema jeseni rabi okoli 100 oseb za trgatev. Plačano je okoli 6 evrov bruto ob
doseženi normi. Sadjarstvo Ivanjkovci pa v Ivanjkovcih rabi okoli 100 oseb za obiranje jabolk. Dela so jeseni.

Poglejte si celotno aktualno ponudbo sezonskih del v kmetijstvu.


Več v Gospodarstvo