Pihalna godba KUD Muzika navdušila poslušalce v DSO Ljutomer

Zbrani na sredinem večeru DSO Ljutomer so lahko uživali v dobri izvedbi in zanimivem izboru priljubljenih melodij godbenikov iz Križevec

Prlekija-on.net, sobota, 13. maj 2017 ob 08:31
KUD Muzika v DSO Ljutomer

KUD Muzika v DSO Ljutomer

V okviru sredinih večerov, ki so postali stalnica v Domu starejših občanov Ljutomer, so tokrat nastopili prav posebni gostje iz sosednje Občine Križevci. DSO Ljutomer so obiskali člani godbe KUD Muzika iz Križevec pri Ljutomeru. To je orkester, ki ima 23 članov in deluje eno leto in pol, sestavljajo pa ga sami izkušeni glasbeniki iz Prlekije, ki jih druži ljubezen do glasbe in druženja. Vse skupaj povezuje in vodi dirigent Aleš Lubi, ki je za orkester napisal kar nekaj priredb.

V veseli urici so stanovalci doma ter tudi zunanji poslušalci lahko slišali veliko ušesu prijetnih melodij. Nastop križevskih godbenikov je vseboval izvedbe skladb Slavka Avsenika (S pesmijo našo), Lojzeta Slaka (Čebelar), Silvestra Štingla (Vrača se pomlad)... Nekaj je bilo tudi tujih priredb (Orbisonova Pretty Woman, Pesem ptic trnovk...), in tudi ponarodelih pesmi (Slovenci, Dunaj ostane Dunaj).

Poslušalci so bili navdušeni nad nastopom ter si zaželeli, da bi jih godbeniki obiskali še kdaj v tem letu. Vodstvo doma načrtuje ponovitve podobnih dogodkov ob sredah zvečer ob 18. uri. Ob lepem vremenu v poletnem času bo izvedba dogodkov na terasi doma ali v čudovitem ambientu Parka 1. slovenskega tabora, kjer bi tak nastop godbenikov, kot je bil v sredo, prišel še do posebnega izraza. Na »sredine večere DSO Ljutomer« ste vabljeni tudi ostali Lotmeržani in drugi prijatelji DSO Ljutomer.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje