Tretjeligaš iz Beltincev ugnal Radgončane

Odigrano polfinale Pokala MNZ Murska Sobota

Prlekija-on.net, četrtek, 18. maj 2017 ob 07:48
ŠNK Radgona - ND Lušt Beltinci

ŠNK Radgona - ND Lušt Beltinci

Tisto kar je bilo za pričakovati se je na radgonskih Tratah tudi zgodilo. Nogometaši ND Lušt Beltinci, ki se v III. SNL, vzhodu bori za napredovanje med drugoligaše, je namreč v polfinalu Pokala MNZ Murska Sobota, gladko 3:0 (2:0) ugnali domačo ŠNK Radgono. Čeprav so premagani, niti varovanci trenerja Borisa Lazića niso razočarali, saj so se borili v okviru svojih zmožnosti, a proti izkušeni gostujoči ekipi ni bilo možnosti za zmago. Morebiti bi lahko domači dosegli kakšen zadetek, a lahko bi jih še več prejeli, kar potrjuje, da so varovanci nekdanjega slovenskega reprezentanta in igralca Mure, Ferija Ciferja, zasluženo slavili in se bodo v finalu pomerili proti Muri, ki je na drugem polfinalu slavila v Križevcih na Goričkem 6:1. Ob tem se bodo Muraši in Beltinčani pomerili tudi v šestnajstini finala Pokala Slovenije.

Kakorkoli že, po lepem in sončnem vremenu je kakšnih 200 ljubiteljev nogometa, med katerimi je bilo kar nekaj gostov iz Beltincev, videlo zanimiv in borben dvoboj. Bilo je veliko lepih akcij in priložnosti, brez nešportnosti, kar je seveda najbolj pomembno. Seveda se je tokrat izkazala tudi sodniška trojka, in sploh je bilo vse kot mora biti. In če bi bilo več takšnih tekem, bi nogomet gotovo spremljalo več ljudi tudi v manjših krajih in nižjih ligah.

ŠNK Radgona – ND Lušt Beltinci 0:3 (0:2)

Stadion ŠRC Trate v Gornji Radgoni, 200 gledalcev, glavni sodnik: Slavko Nemet (Prosenjakovci), pomočnika: Borut Anželj (Tišina) in Gorazd Topolnik (Ljutomer, delegat: Damjan Anželj (Kupšinci).

Strelca: 0:1 Rok Ropoša (40.), 0:2 Mitja Mauko (43.), 0:3 Mitja Mauko (57.)

ŠNK Radgona: Simon Strajnšak, Tomaž Štrakl, Alen Klobasa, Miha Cvetko (od 58. Kristjan Kolarič, Borut Bračič, Uroš Pörš, Mitja Adam, Borut Uhan, Denis Kolarič (od 46. Jernej Karba), Tilen Pintarič (od 75. Jan Klobasa), Tilen Klobasa. Trener: Boris Lazič,

ND Lušt Beltinci: Stanilsav Kuzma, Uroš Krajnc (od 14. Rok Kotnik), Mitja Mauko, Marko Smodiš, Jan Hartman, Anton Vok, Tadej Apatič, Rok Ropoša, Mitja Botjak (od 62. Denis Dugonjič), Jernej Tkalec (od 71. Matjaž Breznik), Mitja Kos, Trener: Franc Cifer.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport