Sedaj je pravi čas za jagode

Popoldan v rdečem v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, sobota, 20. maj 2017 ob 13:58
Popoldan v rdečem v radenskem DOSOR-ju, foto: Marija Erveš

Popoldan v rdečem v radenskem DOSOR-ju, foto: Marija Erveš

Pod vodstvom medicinskega osebja, ki ga je vodila Petra Kotnik, so na oddelku v pritličju DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, pripravili nepozaben jagodni popoldan v sredo, 17. maja. Letošnje prve prave domače jagode za uživanje je od družine Bulc priskrbel DOSOR-jev vodja kuhinje Marko Gumilar. Stanovalka Ema Matijevič je po tradiciji pekla še vaflje, ki so jih namazali z jagodno marmelado, nanjo naložili sveže jagode ter jih okrasili še s sladko smetano. Že v začetku omenjena Petra je prinesla od doma tudi pecivo iz jagod, vsem udeležencem jagodnega popoldneva pa so postregli odličen jagodni sok.

Tudi presenečenja za stanovalke in stanovalce v pritličju DOSOR-ja so se dogajala. Na jagodnem popoldnevu jih je obiskal »domski župnik« Mirko Rakovnik, prišla pa je na obisk tudi Tatjana Geč, ki je že upokojenka, a je do konca lanskega leta bila v tem domu glavna medicinska sestra. Za dodatno presenečenje je poskrbel kar stanovalec Adolf Rantaša, ki je k uživanju jagod prišel s svojo nepogrešljivo diatonično harmoniko ter vse razveselil z domačimi zvoki.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje