Prvo sveto obhajilo za 67 veroučencev iz Ljutomera, Stročje vasi in Cvena

Prvoobhajancem ter njihovem staršem bo ta dan zagotovo ostal v lepem in večnem spominu

Prlekija-on.net, sobota, 20. maj 2017 ob 14:363
Prvo sveto obhajilo v Ljutomeru

Prvo sveto obhajilo v Ljutomeru

So dnevi v življenju vsakega med nami, ki so še posebno vredni spomina. Eden izmed takšnih prav posebnih dni, je bila tudi 5. velikonočna nedelja, 14. maja, ko je v župniji Ljutomer sveta maša ob 10.00 uri, potekala v znamenju praznovanja prvega svetega obhajila.

Letos je v izjemno velikem številu, torej kar 67 veroučencev iz Ljutomera, Stročje vasi in Cvena, v svoja srca prvič prejelo živega Boga, Jezusa. Ob tem pa je bil neposredno v njihovi bližini tudi kip Fatimske Matere Božje, ki je bil v našo župnijsko cerkev prinešen iz sobotne slovesnosti v Črenšovcih.

Otroci so s pesmijo in z žarom v očeh pod vodstvom katehistinj Katice Žižek in Lidije Panič, v sodelovanju mladinskega orkestra pod vodstvom Felicite Heric Taškov ter v sodelovanju staršev, pripravili čudovito sveto mašo, ki jo je daroval župnik Andrej Zrim v spremstvu kaplana Zorana Carja in msgr. Izidorja Veleberija.

Ta slovesna sveta maša je bila tudi odlična priložnost, da so se vsi zbrani spomnili na duhovnega pomočnika Izidorja, ki je te dni praznoval svoj god. Prav posebej pa so se ob jubilejnem prazniku delovanja v župniji, zahvalili katehistinji Katici Žižek, ki je prejela ob tej priložnosti tudi posebno škofovo priznanje.

Prvoobhajancem in njihovem staršem bo ta dan zagotovo ostal v lepem in večnem spominu. Po končani slovesnosti v cerkvi sv. Janeza Krstnika, je v prostorih župnišča sledila pogostitev za vse prvoobhajance, nato pa je vsak posebej nadaljeval slavje v krogu svoje družine in sorodnikov.


Več v Kultura in izobraževanje