Poraza Radgončanov in Radenčanov

Hodoš prvak, ŠNK Radgona tretja

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. maj 2017 ob 08:17
ŠNK Radgona U-17

ŠNK Radgona U-17

Predzadnji krog tekmovanja v I. MNL Murska Sobota je razrešil vse dvome glede končnih uvrstitev, saj so se medsebojno pomerile štiri prvouvrščene ekipe. Na obeh sta slavila gostitelja z levega brega reke Mure, Hodoš in Bakovci, ki sta že dokončno osvojila prvi dve mesti na lestvici. Končno tretja je ŠNK Radgona, na 4. mestu pa so končali nogometaši Radenske Slatine. Derbi med Hodošem in Radgono je bil zelo izenačen in vse do zadnje, 90. minute sta mreži obeh vratarjev mirovali. Še pred zadnjim piskom sodnika Saša Habjaniča iz Murske Sobote, je Andrej Tot premagal radgonskega vratarja Simona Strajnšaka, za tesno domačo zmago 1:0 (0:0). Tako so se nogometaši Hodoša in njihovih okoli 200 navijačev veselili osvojitve naslova prvaka in napredovanja v 3. SNL, vzhod.

Na 2. mestu so končali Bakovčani, ki so gladko 6:1 (3:0) premagali Radensko Slatino. Radenčani so očitno bili utrujeni po sobotnem maratonu treh src, tako da so utrpeli najvišji poraz v tem prvenstvu. Edini zadetek za "Slatinarje" je dosegel Aljaž Tušak (74.). Tako je Radenska Slatina končala prvenstvo na 4. mestu, saj zadnji krog o ničemer ne odloča več. Zadnji krog je sicer na sporedu v nedeljo, 28. maja ob 17.30 uri, ko ŠNK Radgona gosti NK Cven, Radenska Slatina na NK Hodoš.

Izjemno dramatično in zanimivo je bilo na lokalnem derbiju med pomlajeno ekipo ŠNK Radgona B in Apačami v II. MNL Murska Sobota. Po izjemni borbi so se na Tratah veselili gostje iz Apač 3:4 (0:2) Strelci so bili: Blaž Lehko (62.) in Jože Kaučič (85. in 88.) za Radgono B, ter Dejan Kuzmič (19. in 66.) in Rene Čerič (33. in 49.) za Apače. Tako je že pred zadnji m krogom jasno, da bodo Apačani končali na 3. mestu, Radgončani pa so končno šesti. V zadnjem krogu (nedelja, 28.5. ob 17.30) Apače gostijo Veterane Mure, Radgona B pa gostuje na Tišini.

V mladinski ligi U-19 so Radgončani tokrat visoko 8:0 (4:0) premagali Goričanko iz Rogašovcev. Zadetke so dosegli: Jure Šadl (tri), Žan Vrbnjak (dva) ter Tjan Pučko, Žan Klemenčič in Žan Trost po enega. Radenska Slatina je tokrat doma klonila proti vrstnikom iz Bakovcev 1:2 (0:1). Edini zadetek za gostitelje je prispeval Jaka Bojanič. Dva kroga pred koncem prvenstva so Radgončani na 3. mestu in še imajo možnost celo za naslov, Radenčani pa so šesti. Zanimivo je omeniti, da ŠNK Radgona že ima enega prvaka, in sicer kadetsko ekipo U-17 (na sliki), katere do konca ne more nihče dohiteti. Radgonski kadeti imajo dva kroga pred koncem že devet točk naskoka pred vrstniki Ljutomera, na tretjem mestu pa je Radenska Slatina.


Več v Šport