David Žibrat zmagal na Madžarskem

V Budimpešti je potekal svetovni pokal v Kickboxingu imenovan WAKO World Cup Hungary 2017, ki velja za najbolj prestižnega, saj je na njem nastopilo 2.700 tekmovalcev iz 38 držav

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. maj 2017 ob 12:21
Minuli vikend od 18. do 21. maja je na Madžarskem v Budimpešti potekal svetovni pokal v Kickboxingu imenovan WAKO World Cup Hungary 2017, ki velja za najbolj prestižnega, saj je na njem nastopilo 2.700 tekmovalcev iz 38 držav.

Svetovnega pokala se je udeležil tudi tekmovalec Kickboxing kluba Pomurje David Žibrat z Mote, ki je zastopal barve Slovenije saj se je turnirja udeležil v sklopu slovenske reprezentance in tudi osvojil ta prestižen pokal.

David je ob tem povedal: "Prvo kolo sem bil prost in sem čakal zmagovalca osmini finala med Avstrijcem in Turkom, kjer je zmagal Avstrijec, zato sem se z njim pomeril v četrtfinalu in ga premagal, v polfinalu sem premagal Madžara v finalu pa sem po napeti borbi prav tako s soglasno sodniško odločitvijo 3:0 premagal Italijana. Z nastopi sem zadovoljen, saj sem bil res odlično pripravljen, pohvalil me je tudi moj trener Tomaž Barada s katerim sva opravila odlično delo! V juniju se bom udeležil še svetovnega pokala v italijanskem Riminiju, kjer me spet čaka težko delo, ampak se bom še dodatno pripravil in upam na najboljše".


Več v Šport