Na 4. nočnem turnirju v namiznem tenisu na Cvenu se je pomerilo 14 otrok in 21 odraslih

Organizator turnirja je bilo Športno društvo Cven v soorganizaciji s Športno zvezo Ljutomer

Prlekija-on.net, torek, 30. maj 2017 ob 10:38
4. nočni turnir v namiznem tenisu na Cvenu

4. nočni turnir v namiznem tenisu na Cvenu

V petek, 26. maja, je v zadružnem domu na Cvenu potekal že 4. nočni turnir v namiznem tenisu, kjer se je pomerilo 14 otrok in 21 odraslih. Organizator turnirja je bilo Športno društvo Cven v soorganizaciji s Športno zvezo Ljutomer.

Otroci, ki so bili razdeljeni v dve starostni skupini (1. - 5. razred in 6. - 9. razred) so pričeli s tekmovanjem ob 17. uri. Na treh mizah so skupaj odigrali kar 29 tekem. Že pri otrocih smo lahko videli nekaj lepih točk, zanimivih in napetih tekem ter borbo za vsako žogico. Najboljši trije v vsaki starostni skupini so prejeli medalje. S turnirjem so končali ob 19:30, takoj za tem pa so bili vsi pogoščeni s Hot-dogi. Sodelovali so otroci iz treh klubov: ŠD Cven, TVD Partizan Ljutomer in NTK Sobota.

REZULTATI:
Mlajši učenci/učenke:
1. mesto: LUKA ŠANTAVEC (NTK Sobota)
2. mesto: BLAŽ ŠTOTTL (ŠD Cven)
3. mesto: SARA MARINIČ (TVD Partizan Ljutomer)
4. mesto: Mihael Žibrat (ŠD Cven)
5. mesto: Luka Petek (ŠD Cven)
6. mesto: Tia Zver (TVD Partizan Ljutomer)
7. mesto: Adam Žižek (TVD Partizan Ljutomer)
8. mesto: Nal Zver (TVD Partizan Ljutomer)
9. mesto: Izak Škrobar (ŠD Cven)
10. mesto: Julian Šalamun (TVD Partizan Ljutomer)

Starejši učenci/učenke:
1. mesto: ROK KAPUN (TVD Partizan Ljutomer)
2. mesto: DAJANA GOŠNJAK STOJKO (TVD Partizan Ljutomer)
3. mesto: NEJC ŠKRJANEC (ŠD Cven)
4. mesto: Žan Peterka (ŠD Cven)

Takoj po končanem tekmovanju za otroke pa so z ogrevanjem pričeli odrasli. Na tekmovanje se je prijavilo kar 21 igralcev iz 6 različnih klubov. Pred pričetkom tekmovanja je bil opravljen žreb, kjer je Rajko, vodja tekmovanja, igralce razporedil v 4 skupine po 5 oz. 6. Zanimivost pri sistemu tekmovanja na nočnih turnirjih na Cvenu je, da je žreb popolnoma naključen (brez nosilcev, ni delegiran). V skupini so nato igralci odigrali po sistemu vsak z vsakim. Tako je bilo že v skupinskem delu, ki se je zaključil točno ob polnoči, odigranih kar 45 tekem. Po dva najboljša iz vsake skupine sta se uvrstila v finalno skupino, ostali pa v tolažilno skupino. Od tu naprej se je igralo na izpadanje, kjer je bilo odigranih še 19 tekem (skupaj 64 tekem).

Že četrtfinalni obračuni so postregli s kar nekaj preobrati in napetimi končnicami, v polfinale pa so se uvrstili vsi favoriti. Prvi polfinalni par med lanskoletnim zmagovalcem Robertom Krnjakom in Silvom Slačkom je bil napet vse do zadnje žogice. Ko je že kazalo, da bo v zadnjem, odločilnem, setu Slačku uspelo zmagati, saj je povedel že z 10:6, je Krnjak osvojil 4 zaporedne točke in tako izid poravnal na 10:10. Naslednji dve točki sta pripadli Slačku in tako se je lahko veselil preboja v finale. Takrat je bilo tudi jasno, da Krnjak ne bo osvojil turnirja drugič zapored. V drugem polfinalnem paru sta se pomerila znanca iz MNTL ŠZ Ljutomer: Damir Fotivec in Darko Fijavž. Fotivec je turnir osvojil že pred dvema letoma in tudi tokrat je imel visoke cilje. Fijavža je premagal relativno hitro z rezultatom 3:0 v nizih.

Sledilo je finale tolažilne skupine (oz. boj za končno 9. mesto), kjer sta se pomerila domačin Janko Vargazon in Drago Klep. Slednji je bil boljši z rezultatom 3:0 in je tako osvojil medaljo za zmagovalca tolažilne skupine in praktično nagrado.

V boju za tretje mesto sta se pomerila Fijavž in Krnjak, lanskoletna finalista. Ker je lani po velikem preobratu v finalu slavil Krnjak se mu je Fijavž hotel letos oddolžiti za lanskoletni boleči poraz. V tekmo je krenil samozavestno in odločno ter tako hitro povedel. Vodstva niti za trenutek ni izpustil iz rok in tako je slavil z rezultatom 3:0. To je že njegov tretji osvojeni pokal na nočnih turnirjih na Cvenu (3. mesto, 2. mesto in 3. mesto).

V velikem finalu, ki se je pričelo v soboto zjutraj ob 1:45 in je trajalo dobre pol ure smo lahko bili priča izjemni igri na obeh straneh. Tako Slaček kot tudi Fotivec sta prikazala vso svoje namiznoteniško znanje. Slaček je hitro povedel z 2:0 v nizih in vse je že kazalo na to, da se bo tekma kar hitro končala, ko je Fotivec uspel zmagati tretji niz in tako znižati rezultat na 2:1. V četrtem nizu sta se oba igralca izmenjavala v vodstvu vse do rezultata 11:11. Nato pa je dve zaporedni točki osvojil Silvo Slaček in tako zasluženo zmagal, ter se vpisal na prehodni pokal, kot četrti zmagovalec nočnega turnirja na Cvenu. Pred njim so turnir osvojili: Aleš Ploj (2014), Damir Fotivec (2015) in Robert Krnjak (2016).

Aleš, organizator turnirja, se je na koncu vsem zahvalil za sodelovanje, najboljšim pa podelil pokale in še praktične nagrade za katere sta poskrbela vinorejec Miroslav Kolbl in Športna zveza Ljutomer.

REZULTATI:
1. mesto: SILVO SLAČEK (NTK Maribor)
2. mesto: DAMIR FOTIVEC (NTK Spin Mala Nedelja)
3. mesto: DARKO FIJAVŽ (TVD Partizan Ljutomer)
4. mesto: Robert Krnjak (NTK Cirkovce)
5.-8. mesto: David Štern (NTK Cirkovce), Kristijan Marinič (TVD Partizan Ljutomer), Andrej Lesnik (TVD Partizan Ljutomer), Tone Marinko (NTK Spin Mala Nedelja)
9. mesto: Drago Klep (NTK Maribor)
10. mesto: Janko Vargazon (ŠD Cven)
11.-12. mesto: Miha Surina (NTK Cirkovce), Božo Mlinarič (NTK Spin Mala Nedelja)
13.-16. mesto: Mirko Žibrat (ŠD Cven), Marko Kreft (NTK Spin Mala Nedelja), Bojan Grut (TVD Partizan Ljutomer), Gregor Kotnik (ŠD Cven)
17.-21. mesto: Sašo Ropoša (ŠD Bučečovci), Blaž Zajnkovič (TVD Partizan Ljutomer), Damir Rudolf (TVD Partizan Ljutomer), Stanko Novak (TVD Partizan Ljutomer), Slavko Habjanič (TVD Partizan Ljutomer)

Nočni turnirji v namiznem tenisu na Cvenu potekajo od leta 2014 naprej. Na štirih turnirjih je do sedaj tekmovalo kar 33 igralcev iz 7 klubov. Vodi se tudi skupna lestvica turnirjev, kjer je prvo mesto s 31 točkami prevzel Darko Fijavž. Na drugem mestu je z 29 točkami Damir Fotivec, sledita Aleš Ploj in Tone Marinko oba s po 24 točkami.


Več v Šport